Blanc: "Spanje en Nederland nog te hoog gegrepen"

Mathias Dumarey
| 15 reacties
Blanc: "Spanje en Nederland nog te hoog gegrepen"
Foto: © SC

Frankrijk speelt aanstaande dinsdag een oefeninterland tegen België. 'Les Bleus' zijn geplaatst voor de eindronde van het EK, maar bondscoach Laurent Blanc (foto) tempert in eigen land wel de verwachtingen van het grote publiek.

De Franse voetballiefhebbers zien hun eigen land weer meedingen naar de oppergaai op het EK in Polen en Oekraïne volgende zomer. "Ik vraag me toch af op welk verwachtingspatroon ze zich baseren. Is deze generatie spelers in staat om prijzen te winnen? Sommige critici menen van niet, maar ik wil zover niet gaan", zegt Laurent Blanc in de Franse pers.

"Het is onmogelijk dat ons land in een tijdsbestek van vijftien maanden plots zou meekunnen op het niveau van Spanje, Nederland en zelfs Duitsland. We hebben meer tijd nodig", is Blanc duidelijk naar de buitenwereld toe. En wat gezegd over het imago van de nationale ploeg? "Dat het slecht is, kan ik heel goed begrijpen. Wat in Zuid-Afrika gebeurde was totaal onaanvaardbaar. Het is een litteken dat zal blijven, maar we moeten er leren mee omgaan. Als we goede resultaten halen en de spelers gedragen zich correct, dan zal onze uitstraling wel weer verbeteren", besluit Blanc.
 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties