Ticketprijzen Ajax-Real swingen de pan uit: "Fans worden uitgemolken"

Ticketprijzen Ajax-Real swingen de pan uit: "Fans worden uitgemolken"
Foto: © SC

Wie het CL-duel tussen Ajax en Real Madrid op 7 december wil bijwonen kan dat nog. Alleen: de goedkoopste kaartjes kosten op dit moment 87 euro.

De Ultra's van Ajax strijden al langer dan tien jaar om het uitmelken van de supporters tegen te gaan. Hun inspanningen vallen in dovemansoren.

VAK410 is een sfeergroep met een stevige reputatie. De achterban van Ajax vecht - net zoals andere groeperingen die onder de noemer "ultra's" door het leven gaan - tegen het moderne voetbal en de repressie van het clubbestuur en politiediensten. Vandaag zijn zij de stem van de supporters die hun geliefkoosde club niet in een bedrijf willen zien veranderen.

Het feit dat VAK410 in overleg treedt met het Ajax-bestuur, bewijst de impact en de alomtegenwoordigheid van de groepering. Via de supportersvereniging werden de schandalige ticketprijzen in de aanloop van deze Champions League-campagne nochtans aangekaart, zonder veel succes.

Robin maakt deel uit van de Ultra-groep en orchestreerde vorig seizoen de protestactie voor aanvang van Ajax-AC Milan. 2000 fans betraden pas na vijf minuten hun sfeervak en maakten het Ajax-bestuur aan de hand van spandoeken en vuurwerk duidelijk wat zij dachten van de woekerprijzen.

"De passe-partouts (uit het Frans afgeleide Nederlandse benaming voor abonnementen,nvdr) voor de Champions League zijn voor de vaste fans dit seizoen iets goedkoper", legt Robin uit. "Wel compenseert men dit door de prijzen van de verkoop van losse kaarten onvoorstelbaar hoog te leggen. De dagtoeristen tasten bijgevolg diep in de buidel, terwijl de prijzen voor de vaste Ajax-fans nu ook niet zo bijzonder veel verlaagd zijn".

"Het is een begin en we zijn ergens wel tevreden dat Ajax toch in overleg wil treden over de prijzen", beseft Robin dat hun protestactie toch iets heeft uitgehaald. "In de toekomst moet Ajax nu zijn belofte nakomen en moet het nog veel goedkoper kunnen, net zoals in het seizoen 2004/2005. Toen was een passe-partout voor drie topwedstrijden nog voor 60 euro te verkrijgen.  Ajax is namelijk van iedereen. Arm of rijk, elke fan heeft het recht om Ajax te zien in de ArenA".

De komst van Real Madrid wordt door Ajax andermaal misbruikt om stevig munt uit de wedstrijd te slaan. Boven in de bestuurskamer twijfelt echter niemand over het feit dat de ArenA niet zou uitverkocht zijn. In de wetenschap dat Real Madrid - als groepswinnaar en met de 'clasico' tegen Barcelona voor de boeg - met een B-elftal naar Amsterdam zal afreizen, mogen Ajax en ander clubs dringend stilstaan over het misbruik van de achterban die de club draaiende houdt.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Champions League

Nieuwste reacties