Interview Opvolger Courtois overtuigt niet: "Hij is nochtans een talent"

Fabian Morren
| 67 reacties
Opvolger Courtois overtuigt niet: "Hij is nochtans een talent"
Foto: © SC

Grzegorz Sandomierski (22) werd bij Racing Genk gehaald als opvolger voor Thibaut Courtois. Enkele maanden later is de Poolse doelman echter nog steeds geen titularis.

Genk betaalde 1,5 miljoen euro voor Sandomierski. Een aanzienlijk bedrag, maar voorlopig renderen die geïnvesteerde euro's nog niet. De keeper kreeg enkel zijn kans in de bekerwedstrijd tegen Deinze en greep die niet. Hij liet een onzekere indruk en ook op training overtuigt hij de technische staf vooralsnog niet.

Niet overtuigend
Enkele weken geleden was de vraag bij de Genkse fans nochtans groot om Sandomierski zijn kans te geven. Trainer Mario Been en zijn staf wilden daar echter niet van weten en bleven consequent voor Laszlo Köteles kiezen. Het is opmerkelijk dat Sandomierski voorlopig niet kan overtuigen, want vorige zomer bood Celtic nog tevergeefs 1 miljoen euro voor de Pool. Hij debuteerde in 2010 ook in de nationale ploeg van Polen.

Naast Celtic waren ook enkele Engelse clubs geïnteresseerd de voorbije zomer. Het werd Genk, maar speelkansen krijgt hij niet. “Toch wordt hij aanzien als een groot talent”, zo zegt journalist Tomasz Dworzañczyk van de Poolse krant Poranny aan onze redactie. “Veel supporters van zijn vorige club Jagiellonia waren een beetje teleurgesteld toen Genk op de proppen kwam. De Belgische competitie staat immers niet zo hoog aangeschreven als pakweg de Engelse.”

"Sandomierski kan bij Genk slagen"
Poolse journalist

Voorlopig blijkt hij toch nog niet aangepast te zijn aan Genk en het Belgisch voetbal. “Hij heeft nochtans de kwaliteiten om bij jullie landskampioen te slagen. Op hoge ballen heeft hij het niet altijd makkelijk, maar hij is wel zeer snel op zijn lijn. Grzegorz is ook zeer intelligent en kan goed anticiperen.”

Het zou dus nog goed moeten komen met Sandomierski, stelt Dworzañczyk. “Ondanks zijn jonge leeftijd heeft hij al heel wat ervaring. Hij debuteerde op zijn zeventiende al in de Poolse eerste klasse. Hij is niet de doelman die de redding van het jaar zal doen, maar speelt wel zeer solide.”

Volgend seizoen?
Lovende woorden dus voor de Poolse doelman, die in het rijtje met Arsenal-doelmannen Wojciech Szczesny en Lukasz Fabianski werd gezet. Nu het nog bewijzen in Genk en de technische staf overtuigen. Dit seizoen lijkt het alvast moeilijk om Köteles nog uit doel te verdrijven. En laat Sandomierski nu net voor Genk gekozen hebben om iedere week te kunnen spelen...

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties