"Camera's hebben het voetbal een stuk schoner gemaakt"

Sam Soetaers
| 2 reacties
"Camera's hebben het voetbal een stuk schoner gemaakt"
Foto: © SC

Arsene Wenger is nooit verlegen om zijn mening te geven. De coach van Arsenal heeft dit keer zijn licht laten schijnen op de vele camera's die tegenwoordig op een voetbalveld aanwezig zijn.

Wenger is blij dat er tegenwoordig zoveel camera's langs het veld staan. “Ze hebben het voetbal een stuk schoner gemaakt”, weet Wenger. “Het voetbal was pakweg 25 jaar geleden een stuk smeriger. Ik weet nog dat ik 25 jaar geleden wel eens uitwedstrijden speelde in Europa en die waren vaak erg smerig omdat het niet werd opgenomen.”

En ook het contact tussen de spelers is volgens de 62-jarige oefenmeester fel verbeterd. “Toen ik nog een jonge coach was, was het voetbal meer gericht op kleinere gebieden en niet zo globaal als nu. Spelers hadden eerder haat voor elkaar omdat er ook rivaliteit tussen de steden onderling was.”

“Tegenwoordig zie je zelfs in de hardste derby's dat de spelers elkaar begroeten voor de wedstrijd. Dat zag je 25 jaar geleden niet', weet Wenger. 'De haat was toen veel groter dan het nu is voor grote wedstrijden. Dat is echt anders nu.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties