Vermeersch: "Tweede klasse is een kerkhof"

Melissa Maes
| 16 reacties
Vermeersch: "Tweede klasse is een kerkhof"
Foto: © SC

Johan Vermeersch ergert zich aan de werking van de tweede klasse en is van mening dat het maar beter kan worden afgeschaft. “Toch zijn er nog ergens krachten die me motiveren om FC Brussels niet te laten vallen.”

“Tweede klasse is een kerkhof, een crematorium en wie weet wat nog allemaal. Het hele bestel van tweede klasse vandaag heeft geen enkele zin meer. Om grote catastrofes te vermijden, moet je het stopzetten”, dat zijn de harde woorden van FC Brussels-voorzitter Johan Vermeersch in Het Nieuwsblad.

“Maak de scheiding betaald voetbal en amateurvoetbal. Dat heb ik ook aan Steven Martens (secretaris-generaal van de KBVB, n.v.d.r.) gezegd. Schitterende man, hij is op goede weg, want het is ook nodig.”

“Ik vroeg onlangs aan een bekende spelersmakelaar hoe je als tweedeklasser centen moet binnenhalen. Hij wist het ook niet. Eupen was vorig jaar Italiaans, nu Duits. Onherkenbaar veranderd. Bij Wezet zitten Italianen en Indonesiërs, in Union is het ook constant bazaar met de Italianen daar. Ik denk niet dat de Brusselse politiek dat wil.”

"Is Jupiler Hollands bier?"
Ook sponsoring is niet aan de orde. “Die gaat elk jaar achteruit. De Jupiler League, waar is dat? In tweede klasse in Nederland. Dat kan toch niet. Is dat Hollands bier misschien? Tweede klasse heeft geen sponsor.”

Vermeersch vierde onlangs zijn zestigste verjaardag, maar hij denkt nog niet aan stoppen. “Verdomme, er begint van alles te mankeren. En de druk wordt moeilijker te verdragen. Toch zijn er nog ergens krachten die me motiveren om FC Brussels niet te laten vallen. De toekomst zal het uitwijzen.”
 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

 Promotion Play-offs - Finale (H)

Nieuwste reacties