Mertens gaat voor groepswinst, sleutelduel voor Courtois

Tomas Taecke
| 4 reacties
Mertens gaat voor groepswinst, sleutelduel voor Courtois
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Naast Club Brugge en Standard komen vanavond nog enkele landgenoten in actie in het kader van de Europa League. Mertens gaat met PSV in Warschau voor groepswinst, terwijl Courtois de kansen van Atletico op de volgende ronde probeert gaaf te houden.

Groep A: Tottenham moet winnen van PAOK

In groep A kunnen de Spurs best winnen van het Griekse PAOK Saloniki. Mits puntenverlies heeft Tottenham zijn lot niet langer in eigen handen, hoewel de uitwedstrijd tegen Shamrock Rovers op de slotspeeldag niet de meest moeilijke verplaatsing is. Wil Rubin Kazan nog een kans maken op de volgende ronde, dan mag het tegen het zwakke Ierse broertje in de groep zeker geen punten laten liggen.

Groep C: PSV jaagt in Warschau op groepswinst

In de groep van de Eindhovenaren is alles zo goed als beslist. Enkel de groepswinst moet nog toegekend worden aan het gekwalificeerde PSV of Legia Warschau, die elkaar vanavond ontmoeten. Rapid Boekarest en Hapoel Tel Aviv zijn uitgeschakeld en strijden om de eer.

Groep G: AZ moet kwalificatie veiligstellen

Na twee onderlinge gelijke spelen (2-2) liggen Austria Wien en AZ nog steeds in balans in groep G. AZ moet uit bij het puntenloze Malmö winnen wil het zich kwalificeren voor de volgende ronde. De Oostenrijkers gaan op bezoek bij koploper Metalist Kharkiv, dat mits drie punten zeker is van de groepswinst. AZ telt op dit moment één punt meer dan derde in de groep Austria Wien en doet er dus goed aan te winnen van Malmö.

Groep I: Courtois trekt met Atletico naar Celtic

Thibaut Courtois kan zijn ploeg vanavond mits winst in Glasgow naar de volgende ronde helpen. De Spanjaarden beschikken over de beste papieren in groep I maar voelen de hete adem van Rennes en Celtic wel in de nek. Een uitschuiver van de Colchoneros betekent dat Atletico op de slotspeeldag moet winnen van Stade Rennes om zich te kwalificeren voor de volgende ronde.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa League

Nieuwste reacties