Vertonghen: "Als spits ga je niet missen wegens bestuursrel"

Tomas Taecke
| 6 reacties
Vertonghen: "Als spits ga je niet missen wegens bestuursrel"
Foto: © SC

Jan Vertonghen verklaart in naam van de Amsterdamse spelersgroep dat de bestuursruzie hen helemaal niet raakt. "Het is voor ons in een bepaald opzicht zelf positief", voegt Vertonghen er verrassend aan toe.

"De onrust binnen de clubleiding heeft niet het minste effect op onze spelersgroep", verklaart Jan Vertonghen deze week in VI. "Mensen trekken veel te snel conclusies. Geloof me maar als ik zeg dat daar echt geen sprake van is".

"Je denkt toch niet dat een aanvaller een kans mist omdat het bestuurlijk niet helemaal snor zit", gaat onze landgenoot verder. "Een verdediger gaat geen fout maken doordat hij nadenkt over al die problemen".

"Soms praten we er wel eens over maar dan gaan we snel weer over naar de orde van de dag", zegt de Rode Duivel. "En die zegt dat het allemaal beter moet, dat we dringend progressie moeten boeken".

"Het klinkt raar, maar voor de spelers is die onrust zelf prettig", zegt de Oost-Vlaming. "Op die manier gaat alle aandacht naar de bestuurlijke perikelen en worden de sportieve prestaties minder onder de loep genomen. Vooral de jonge jongens kunnen zich zo op hun wedstrijden concentreren".

"Begrijp me niet verkeerd, natuurlijk wil ik dat alles snel opgelost geraakt", nuanceert Vertonghen. "Maar daardoor hebben wij in alle rust ons kunnen concentreren op het voetballen en zo het tij wat proberen te keren", aldus de centrumverdediger.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nederlandse Eredivisie

Nieuwste reacties