Interview Buffel licht toe: "We staan met het mes op de keel"

Robby Morren
Robby Morren
| 3 reacties
Buffel licht toe: "We staan met het mes op de keel"
Foto: © SC

Het gaat van kwaad naar erger met Racing Genk, dat realiseren ook de spelers zich. Thomas Buffel legt uit wat volgens hem moet gebeuren om het tij te keren.

Robby Morren in Antwerpen

Alle Genkse spelers baalden na de 2-0 nederlaag tegen Beerschot, zo ook Thomas Buffel. "We hebben verdiend verloren. In de eerste helft hadden we nog enkele kansjes maar in de tweede helft stond er geen elftal meer op het veld", geeft de middenvelder toe.

"We zitten nu onnodig in een moeilijke periode omdat we al veel punten weggegaven."
Thomas Buffel

"Dit is eigenlijk de eerste wedstrijd die we echt verdiend verliezen, vorige week tegen AA Gent zat er voor ons meer in." De volgende wedstrijden kan Genk zich eigenlijk geen puntenverlies meer veroorloven. "Op de positie waar we nu staan, is iedere match belangrijk. We hebben in het verleden hier en daar met de punten gemorst waardoor we ons nu geen misstappen meer kunnen permitteren. "

Efficiëntie, trainen en geloven
We vroegen Buffel wat er moet gebeuren om het tij te keren. "Om te beginnen moet iedereen eens bij zichzelf te rade gaan en een tandje bijsteken. We moeten ook efficiënter zijn voor doel, vorig seizoen gingen de ballen er met de ogen dicht in. We moeten hard blijven werken op training en vooral blijven geloven in onze kwaliteiten."

Blessureleed
Het blessureleed waarmee een pak spelers af te rekenen hebben en de opeenvolging van wedstrijden, zijn wellicht ook niet vreemd aan de dip waarin de Limburgers nu verkeren. "Veel spelers kampen inderdaad met blessures en als iedereen fit is, kunnen we toch iets meer. Die lange campagne mag geen excuus zijn, vind ik."

De landskampioen blijft nu achter met een schamele 23 op 48. "We staan nu met het mes op de keel. Belangrijk is dat we blijven vechten als team", besluit Buffel.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties