Tchité: "Ik wil maar één ding in 2012"

Melissa Maes
| 31 reacties
Tchité: "Ik wil maar één ding in 2012"
Foto: © SC

Mémé Tchité geeft zijn strijd om voor de Belgische nationale ploeg te spelen niet op. “Het spookt dag en nacht door mijn hoofd. Niet met oog op het WK 2014, ik ben al 3,5 jaar aan het vechten voor de Rode Duivels.”

"Een titel met Standard, de Europa League, de Gouden Schoen, Profvoetballer van het Jaar. Ze mogen het allemaal houden. Zelfs de Gouden Bal, dat ze die maar aan Lionel Messi geven. Ik wil maar één ding in 2012. Dat men zegt: u mag voor de Belgische nationale ploeg spelen", zegt Mémé Tchité in Het Nieuwsblad.

Tchité stuurde een brief naar de FIFA. “Ik schreef: stuur mij een kopie van jullie beslissing en van dat zogenaamde Burundese paspoort waarmee ik voor de Burundese -20 heb gespeeld. En dan toon ik aan dat het geen paspoort is, maar ‘une carte de service’.”

"Dan schrijf ik samen met de voetbalbond, dat heeft men mij beloofd, een nieuwe aanvraag. Dan is het meteen opgelost en kan ik eindelijk voor de Rode Duivels voetballen. Niet met het oog op het WK van 2014, niemand kan het opportunisme noemen, want ik ben al 3,5 jaar aan het vechten voor de Rode Duivels."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties