Lierse wint oefenpartij tegen Aalst

Melissa Maes
| 2 reacties

Lierse speelde dinsdagavond een oefenwedstrijd op het veld van tweedeklasser Eendracht Aalst. Lierse-trainer Chris Janssens liet Claasen en Ayew uit voorzorg aan de kant, maar koos voor het overige wel voor een type-elftal.

Lierse kwam na tien minuten op voorsprong: Milos Maric knalde een vrije trap mooi in de verste hoek. Eendracht Aalst prikte wel meteen tegen, Eiji Kawashima moest zich reppen op een schot van Jens Podevijn. Toch gingen beide ploegen richting kleedkamers met een 0-1-stand.

Na de rust wisselde Chris Janssens Stein Huysegems voor Wesley Sonck. Een kwartier voor tijd verdiende Lierse een strafschop voor een ingreep van de thuisdoelman op Sonck. De ref zag het anders en gaf Sonck geel voor een fopduik.

In de slotminuten haalde Sonck dan op sportieve wijze zijn gram, hij trapte een vrije trap mooi rechtstreeks binnen: 0-2. Meteen ook de eindstand van de oefenmatch.

Opstelling Lierse: Kawashima, De Wree (’54 Hairemans), Saïdi (67 ‘ Claes), Frans (’53 Grncarov), Wils, Gaxa, Davids, Maric (’67 Adesanya), Bidaoui ('46 Dequevy), Huysegems (’53 Sonck), Dodo (’55 Yasser)