Interview Sollied: "Tonen dat we in vorm zijn"

Melissa Maes
| 3 reacties
Sollied: "Tonen dat we in vorm zijn"
Foto: © SC

Zaterdagavond trekt AA Gent naar de ex-werkgever van Trond Sollied. De Noorse trainer onderschat Lierse niet, maar hij wil toch meteen resultaten zien. "We moeten tonen dat we in vorm zijn."

“Het is nooit makkelijk om tegen Lierse te spelen en ze hebben al getoond dat ze de punten thuis kunnen houden. Hopelijk kunnen we ons eigen spel brengen en tonen dat we in vorm zijn”, zegt Trond Sollied die klaar is om naar zijn vorige werkgever te trekken.

In de selectie van de Noorse trainer is er nog geen plaats voor nieuwkomer Tom Boere. De negentienjarige aanvaller werd door AA Gent weggeplukt bij de beloften van Ajax. Tijdens de winterstage sukkelde Boere met de achillespees, maar hij is nu voldoende fit.

“Wij kennen hem nog niet en hij kent ons nog niet. Tom heeft wat tijd nodig. Toen Christian Brüls hier aankwam, heb ik ook enkele weken gewacht om hem te brengen. Nieuwe spelers moeten veel leren op training en tijdens wedstrijden goed observeren”, aldus Sollied.

“Momenteel hebben we genoeg aanvallers. Als je jonge spelers haalt, kijk je ook naar de langere termijn.” Dus Boere zal pas speelkansen krijgen vanaf volgend seizoen? “We hebben nog een druk programma voor de boeg, dus ik kan niet zeggen wanneer  ik Boere wel of niet breng.”

Tijdens de uitreiking van de Gouden Schoen staat Brüls knap op de tiende plek, een gedeelde plaats met Ivan Perisic. Dat is volgens Sollied niet belangrijk. “Voetbal is een teamsport, ik ben niet geïnteresseerd in individuele prijzen. Een speler is maar zo goed als een club hem laat zijn.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties