Wenger: "Waarom van Persie en Henry niet samen in de spits?"

Sam Soetaers
| 9 reacties
Wenger: "Waarom van Persie en Henry niet samen in de spits?"
Foto: © SC

Arsene Wenger denkt erover na om Thierry Henry en Robin van Persie samen in de spits te laten spelen. Het oorspronkelijke idee was dat de Fransman alleen maar een versterking in de breedte zou zijn, maar dat plan lijkt alweer in de prullemand te zijn beland.

"Zolang het team in evenwicht is, kunnen Henry en Van Persie samen op het veld staan", laat Wenger weten aan de Engelse pers. "Maar wij spelen doorgaans met twee vleugelspelers, dus het is lastig om de balans te vinden. Maar het is mogelijk."

Toch blijft van Persie de spits bij voorkeur. "Wat we nu van Robin verwachten, is dat hij verdergaat met zijn doelpuntenreeks van 2011. Hij heeft in elk geval een klik met Henry, dat is zeker niet vanzelfsprekend. Meestal zijn aanvallers namelijk elkaars rivalen, maar dat is nu niet het geval", sprak de coach van Arsenal.

En er is ook nog de mogelijkheid om Henry naar de vleugels te verhuizen. positie is meer geschikt voor spelers die zo'n twintig tot dertig jaar oud zijn, maar Henry kan het nog steeds. Want ook als hij iets minder is dan vroeger, is hij nog steeds heel erg goed."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties