Opstal klopt Rapide Lebbeke in belangrijke burenstrijd

Gentil Dossche
| 0 reacties
Opstal klopt Rapide Lebbeke in belangrijke burenstrijd
Foto: © SC

De zespuntenderby tussen Opstal en Rapide Lebbeke is uitgedraaid op een overwinning voor de thuisploeg. Beide ploegen gingen voor de overwinning maar de bezoekers konden pas in het slot de aansluiting scoren.

Rapide nam de beste start met een vrije trap van Peter De Pauw in de handen van Sander De Batselier (2’). Aan het kwartier had Kevin Kesteleyn heel wat moeite met een voorzetschot van Michael Ecker. Een afvallend schot van Michael Mannaerts verdween naast (23’). Toen een voorzet van Dean Meert onvoldoende werd weggewerkt poeierde Sven Munaron de bal in de kruising (27’). Rapide reageerde via Maarten Cooreman maar De Batselier ging goed plat (32’). Opstal voelde het gevaar en drukte door. Een streep van Chakib Charifi schuurde de deklat (35’). Ook een afgeweken schot van Meert ging via de dwarsligger over (36’). Aan de overzijde kopte Diederik Van Driessche een voorzet van Lendert Putteman nipt naast (38’).

Ook na de koffie zorgde Rapide voor het eerste gevaar maar Putteman verlengde een corner van Glenn Renders voorlangs (51’). Opstal ging direct in de tegenaanval en de doorspurtende Meert plaatste de bal rakelings naast. De bezoekers bleven de thuisverdediging onder druk zetten maar echte kansen leverde dat niet op. Bij een counter uit het boekje schilderde Charifi de bal op de voet van Dean Meert en Kesteleyn was kansloos (73’). Rapide gaf zich nog niet gewonnen en Cooreman kopte een voorzet van De Pauw nipt over (78’). De bezoekers kregen terug hoop toen Michael Mannaerts het leder perfect in de kruising joeg (82’). De Batselier ging goed plat op een schot van De Pauw (83’). In blessuretijd devieerde Van Driessche een voorzet van Mannaerts net naast aan de 1ste paal maar de stand wijzigde niet meer.

Volgende zaterdag is Rapide gastheer voor Kemzeke. Opstal trekt zondag naar Bambrugge.

Eendracht Opstal: De Batselier, Ecker (54’ Deleau), Van Der Elst, De Maeyer, Munaron, Mertens (64’ El Boudati), Noben, Charifi (91’ Farratou), Haegeman, Meert, Saerens.

Rapide Lebbeke: Kesteleyn, Scheerlinckx, De Visscher, Wauters, Van Driessche, Putteman, De Pauw, Cooreman, Mannaerts, Renders (64’ Zahriou), Van den Abbeele.

Doelpunten:27’ Munaron 1-0; 73’ Meert 2-0; 82’ Mannaerts 2-1

Kaarten: geel: Mannaerts, Vander Elst, Van Driessche, Van den Abbeele, De Batselier

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Oost-Vlaanderen (1)

Nieuwste reacties