Interview Ruud Boffin: "Ik denk wel aan een verhuur of transfer"

Ruud Boffin: "Ik denk wel aan een verhuur of transfer"
Foto: © SC

Hoe zou het gaan met Ruud Boffin? Maandagmiddag kregen we de reservedoelman van West Ham United aan de lijn. Na 1,5 jaar Engeland begint het statuut van bankzitter zwaar te wegen op de Limburger: "Maar ze gaan me graag zien komen als ik zeg dat ik wil spelen."

Door Johan Walckiers

Ruud Boffin maakte in de zomer van 2010 een ophefmakende transfer van het bescheiden MVV in de Nederlandse tweede klasse naar West Ham United, op dat moment in de Premier League. "De eerste paar maanden waren echt wennen", vertelde hij aan onze redactie.

"Van MVV naar de Premier League, niet evident. Ik moet wel zeggen dat de keeperstrainer van vorig seizoen mijn overstap vergemakkelijkte. Wat een trainingsbeest was me dat! Nog iemand van de oude stempel die ons 3,5 uur non stop liet trainen, maar wel een goeie. Het zag me de eerste 2-3 maand soms echt zwart voor de ogen, maar dat maakte wel dat je vlug aan het ritme gewend bent."

"Duw Green naar hoger niveau"
Boffin heeft ondertussen nog niet veel kansen gehad bij West Ham. Vorige week speelde hij wel nog in de FA Cup. Jammer genoeg ging West Ham in de slotfase de boot in tegen Sheffield Wednesday. "We waren de betere ploeg, hadden heel veel kansen en misten zelfs een penalty. Dan voel je de bui al hangen. Drie minuten voor tijd scoren ze dan. Dat is balen, zeker als keeper."

Het is één van de weinige optredens van Boffin bij de eerste ploeg. "Ik zit wel altijd op de bank, maar wat kan je doen met een monument als Robert Green als concurrent? En het is niet dat hij slecht bezig is. Dit seizoen pakt hij veel punten voor ons. Dan heb je weinig in de pap te brokken. Het is gewoon een heel goeie keeper. Het doet wel deugd als hij zegt dat ik hem beter maak. 'We duwen elkaar naar een hoger niveau', zegt hij me."

Toch begint de situatie zwaar te wegen voor de 24-jarige doelman. Hij is immers op een leeftijd gekomen dat hij regelmatig wil spelen. "In The Championship heb je geen reservencompetitie. Als ik een match wil spelen, moeten ze al een oefenwedstrijd organiseren. Zo speelden we al vier of vijf keer tegen de reserven van Tottenham. Het niveau is wel goed, maar er zit bijna geen druk op. Dat is niet hetzelfde als een officiële wedstrijd spelen. Er zit ongeveer zestig man in de tribune, waarvan twintig scouts, dus je kan je wel in de kijker spelen."

"Blijven als we stijgen"
Boffin denkt dan ook aan een verhuur. "Ik denk er wel aan, maar ze zullen mij ook graag zien komen als ik zeg dat ik wil spelen. Dan zegt West Ham dat ik moet blijven, want ik ben de tweede keeper. Mijn contract loopt eind dit seizoen ook af. Ik weet niet wat ze met mij van plan zijn. Mag ik blijven? Dat is ook al een vraag. Als we stijgen, wil ik wel nog een jaartje met deze situatie leven, want in de Premier League krijg je wel elke week een reservenwedstrijd. En het is en blijft natuurlijk de Premier League."

Maar een transfer zou de ex-speler van Genk, PSV en MVV ook wel overwegen. "Naar een ploeg in België? Waarom niet? Als ik ergens aan de slag kan in België zeg ik zeker niet neen. Mijn ambities? Dat is een moeilijke vraag op dit moment. Het is een beetje afwachten. Stijgen we, dan wil ik wel blijven als de club het vraagt. Anders zou ik toch sterk aan een transfer denken. Maar voor mij blijft het gelijk: Nederland, België, Engeland... als ik maar kan spelen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

The Championship

Nieuwste reacties