Interview Boere: "In België voetballen is geen stap terug"

Melissa Maes
| 10 reacties
Boere: "In België voetballen is geen stap terug"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

AA Gent stelt Tom Boere voor als “een rasechte Nederlander met een hart voor Vlaanderen”. De aanvaller is terug van weggeweest, want van zijn zevende tot zijn veertiende speelde hij bij de Gentse jeugd.

Melissa Maes in Gent

Tom Boere is terug in Gent en straalt tijdens de persvoorstelling. “Ik denk hier sneller speelminuten te krijgen dan bij Ajax. Als spelers daar uitvielen, was er niemand die met mij kwam praten. Dan ga je nadenken en ik wist dat AA Gent interesse had om me terug te halen.”

“Mijn gevoel zat meteen goed en er was vertrouwen, daarom heb ik er voor gekozen om mijn handtekening onder een overeenkomst van 3,5 jaar te zetten bij blauw-wit.” Trond Sollied laat nieuwe spelers niet snel spelen, schrikt jou dat niet af? “Er is veel concurrentie. Ik zal moeten vechten voor een plaats en de trainer proberen overtuigen.”

Het rommelt in het bestuur van Ajax, maar hoe was de sfeer er onder de spelers? “Bij Ajax is er een gemoedelijke sfeer, de A-kern en de beloften staan dicht bij elkaar. We trainden ook vaak samen op hetzelfde tijdstip. Dat is makkelijk voor trainer Frank de Boer. Als hij een extra speler nodig heeft, dan kan die een voetballer van het andere trainingsveld plukken. Er wordt veel geschoven.”

In Nederland spelen er veel Belgen, maar de omgekeerde beweging zien we minder. Is het voor een Nederlander een stap terug om in België te komen voetballen? “Absoluut niet, zo zie ik het zeker niet.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties