Patou mag mee naar Kortrijk

Patou mag mee naar Kortrijk
Foto: © SC

Ariël Jacobs heeft de Congolees Patou Kabangu opgenomen in zijn selectie voor de wedstrijd tegen Kortrijk. De begin december van TP Mazembe overgekomen spits past zich volgens de Anderlecht-trainer razendsnel aan.

Johan Walckiers in Anderlecht

Kabangu kwam samen met zijn landgenoot Mbenza over van de Congolese club. "Ze integreren zich heel snel, zowel op als naast het veld", aldus Jacobs. "We mogen ook niet vergeten dat die jongens in eigen land matchen op niveau Champions League speelden en daar vedetten waren. In Europa wordt daar soms smalend over gedaan, maar ten onrechte."

"Eigenlijk zitten ze hier iets onder hun niveau, maar ze beseffen dat dit een noodzakelijke stap in hun carrière is. Daarnaast hebben ze het hier niet makkelijk om in de ploeg te komen. De concurrentie is hier heel groot, zeker op hun plaatsen. En het is niet makkelijk om je in een ploeg te spelen die eerste staat en geplaatst is voor de Europa League."

Hun integratie wordt echter vergemakkelijkt door de aanwezigheid van de andere Afrikanen. "En ze hebben hun 'papa' hier bij zich", doelt Jacobs lachend op Dieumerci Mbokani. "Dat heeft het allemaal makkelijker gemaakt voor hen. Dieu zijn familie heeft hen ook met open armen ontvangen. Daarnaast zijn er ook nog Jordan Lukaku, Kouyate en Verboom. De Afrikaanse connectie, maar positief bedoeld, want het helpt hen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties