Tchité: "Het is tijd voor de waarheid"

Melissa Maes
| 23 reacties
Tchité: "Het is tijd voor de waarheid"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Standard verzekerde afgelopen weekend dat Mémé Tchité zeker tot eind dit seizoen bij de Rouches blijft. De aanvaller reageert nu ook zelf. “De voorbije weken zijn er veel foute dingen over mij gezegd en geschreven.”

“Ik praat niet vaak, maar nu kan ik niet anders. Er werden de voorbije weken veel foute dingen over mij gezegd en geschreven. Ik heb dat lang laten passeren, maar nu is het tijd voor de waarheid”, zegt Mémé Tchité in LDH.

“Mijn liesblessure en mijn ziekte waren geen uitvluchten om niet te moeten spelen. Wie mij kent, weet dat ik op en top professional ben en mijn werkgever in alle omstandigheden respecteer. Ik voel me klaar om maandag te trainen.”

"Mijn voorkeur ging naar Al Shabab"
Tchité geeft wel toe dat hij de Luikse club wou verlaten. “Er waren verschillende clubs geïnteresseerd. Mijn voorkeur ging naar Al Shabab, waar Michel Preud’homme trainer is. Ik kreeg een voorstel dat ik niet kon weigeren.”

“Ik zei coach José Riga dat ik het aanbod zou aanvaarden, maar hij zei dat hij me niet wou laten vertrekken. Ik bracht mijn ploegmaats op de hoogte en beloofde langs te komen om afscheid te nemen, zodra de zaak in orde was. En dat in een sfeer van hoffelijkheid. Het is niet waar dat ik kwaad ben weggelopen en de deur achter mij dichtgooide.”

"In schoonheid afscheid van Sclessin"
Tchité heeft dus besloten om toch bij Standard te blijven en dat zonder enige compensatie. “Ik heb geen premie of opslag geëist en evenmin een percentage van het transferbedrag. Ik blijf, omdat ik begrip heb voor het standpunt van de directie en omdat ik in schoonheid afscheid wil nemen van Sclessin.”

“Ik ben specialist inzake lastminutetransfers, maar deze keer was de situatie niet meer houdbaar tot op de limiet. Maandag regelen we de laatste details voor een vertrek in de zomer. Maar vanaf nu zet ik mij voor tweehonderd procent in”, besluit Tchité.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties