Toppers en floppers: speeldag 23

Dirk Pieters
| 11 reacties
Toppers en floppers: speeldag 23
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Onze redactie ging ook dit weekend op zoek naar de toppers en floppers van speeldag 23. Vooral bij de toppers werd het een zware keuze. Zo vielen onder andere Batchuayi en Jo Coppens net buiten de selectie na hun sterke prestatie.

TOPPERS

Hamdi Harbaoui: De aanvaller van Lokeren begint stilaan zijn draai te vinden op het hoogste niveau. Afgelopen weekend was de spits goed voor één doelpunt en twee assists tegen KV Mechelen. Een belangrijke zege voor Lokeren dat stilaan wegkomt uit de onderste regionen.

Sherjill MacDonald: In de wedstrijd tussen Beerschot en Anderlecht was het kiezen tussen MacDonald en Proto als man van de match. Onze keuze viel uiteindelijk op de aanvaller van Beerschot. De spits deed de verdediging van paars-wit een hele avond zweten met zijn snelheid. Enkel een doelpunt ontbrak om zijn prestatie nog meer te onderstrepen.

Joseph Akpala: Misschien niet de beste voetballer van Club Brugge, maar wel een voorbeeld voor heel blauw-zwart en misschien zelfs de hele Jupiler Pro League. De spits van Club Brugge haalt zelden of nooit uit in de media en spreekt altijd op het veld. Vaak beginnend op de bank, maar bij elke invalbeurt geeft de aanvaller zich meer dan 100%. Ook dit weekend tegen Bergen bedankte hij zijn basisplaats met een doelpunt.

FLOPPERS

Verdediging Sint Truiden en OH Leuven: Het was opendeurdag bij STVV en Leuven. Beide clubs kregen heel wat treffers rond de oren afgelopen weekend. Na de wedstrijd haalden enkele spelers zwaar uit naar de ploegmaats en dat was een duidelijk signaal dat het op deze manier echt niet verder kan. Beide clubs kunnen zich maar beter herpakken volgend weekend.

Cercle Brugge: De ploeg van Bob Peeters stond al meermaals bij de toppers op onze website, maar deze keer kunnen we niet anders dan de vereniging bij de floppers zetten. De ploeg speelde op eigen veld veel te zwak en gaf de indruk de wedstrijd zelf niet te willen winnen. Te weinig tempo, te weinig creativiteit en een pijnlijke nederlaag op de koop toe.

Aloys Nong: De aanvaller van Bergen werd al na 45 minuten naar de kant gehaald door zijn coach. De spits bracht helemaal niet wat van hem verwacht werd. Het ziet er naar uit dat Nong nog naar zijn beste vorm moet groeien.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties