Mertens held van PSV, Twente ontsnapt aan gelijkspel

Glenn Schrader
| 12 reacties

In de Eredivisie stond alles in het teken van de topper tussen PSV en Feyenoord. Na een spannende partij kon PSV aan het langste eind trekken. In Enschede ontsnapte Twente aan een gelijkspel tegen FC Utrecht.

PSV – Feyenoord 3 - 2

Het duel tussen beide ploegen stond vol van de spanning. De grootste kansen waren in het begin van de wedstrijd voor de Eindhovenaren. Net voor rust kon de thuisploeg op voorsprong komen na een handige combinatie tussen Mertens en Toivonen. Die tikte de bal voorbij de doelman wat resulteerde in een doelpunt.

Na de pauze kon de thuisploeg een tweede keer scoren via Dries Mertens. De aanvallende middenvelder verdubbelde in de 65e minuut de voorsprong met een mooi afstandschot.

De Rotterdammers gaven de wedstrijd echter nog niet op en konden in amper tien minuten langszij komen. Twee doelpunten van Fernandez brachten beide ploegen op gelijke hoogte.

Het laatste woord was echter voor PSV. Labyad kon profiteren van geklungel in de Feyenoord-defensie en zo de bal van dichtbij intikken. Dries Mertens liep tijdens de wedstrijd een enkelblessure op en zal zijn enkel morgen laten nakijken in het ziekenhuis.

FC Twente – FC Utrecht 1 – 0

FC Twente kon in eigen stadion met een nipte 1 – 0 eindstand winnen van Utrecht. De Tukkers domineerden in de eerste helft. Op slag van rust kon Luuk De Jong de bal na een goede voorzet van Tim Cornelisse gemakkelijk voorbij doelman Roberto Fernandez tikken.

In de tweede helft kon Utrecht meerdere malen scoren, maar de kansen werden niet omgezet in een doelpunt. Via Nana Asara kreeg FC Utrecht uiteindelijk toch nog een grote kans op de gelijkmaker. De Ghanees plaatste de bal op de paal en het gevaar was geweken.

Door deze overwinning stijgt Twente naar de derde plaats in de Eredivisie. Utrecht blijft steken op de dertiende plek.