Georges Leekens: "Blij mijn jongens terug te zien"

Glenn Schrader
| 2 reacties
Georges Leekens: "Blij mijn jongens terug te zien"
Foto: © SC

Volg België nu via WhatsApp!

Op het eiland Kreta ontmoeten de Rode Duivels de nationale elf van Griekenland in een oefenduel. Voor België zal het de eerste wedstrijd zijn sinds hun 0-0 gelijkspel tegen Frankrijk half november.

“Ik ben heel blij mijn jongens terug te zien”, zei Leekens heel enthousiast. “De datum van de match is niet ideaal want de meeste jongens hebben een overvol programma af te werken, maar het is de FIFA die deze data vastlegt. We gaan proberen het aangename aan het nuttige te koppelen”.

Leekens kreeg al met heel wat afzeggingen af te rekenen. Zo kan hij woensdag geen beroep doen op Maarten Martens, Dries Mertens en Guillaume Gillet die alledrie afhaakten. “Er zijn nog wat jongens die wat last hebben van kwaaltjes. Na de vliegreis maak ik de balans op. Misschien is dit een kans om wat uit te proberen”, zegt de bondscoach.

In doel heeft de bondscoach met Simon Mignolet, Thibaut Courtois en Jean-François Gillet kwaliteit genoeg. Sunderland-doelman Mignolet zal tegen Griekenland aan de wedstrijd mogen beginnen. “Jean-François stond in doel tegen Roemenië, Thibaut tegen Frankrijk. Ik heb drie doelmannen van topkwaliteit. Ik ben heel blij dat ze de onderlinge concurrentie aanscherpen. Maar om een definitieve keuze te maken voor de WK-voorronde is het nog te vroeg”, besluit de bondscoach.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties