Leekens: "Zien of Simons wel degelijk vervangbaar is"

Melissa Maes
| 26 reacties
Leekens: "Zien of Simons wel degelijk vervangbaar is"
Foto: © SC

Volg België nu via WhatsApp!

Het is momenteel een drukke voetbalperiode, dus de vriendschappelijke partij tegen Griekenland is niet de grootste prioriteit. "Maar het is goed dat we nog eens samen zijn."

“Ik weet wel dat het duel niet echt gelegen komt, maar het is een vrije datum op de internationale kalender die voor oefenwedstrijden kan worden gebruikt. Dat doen we dan ook”, zegt Georges Leekens in Het Nieuwsblad.

“We gaan het nuttige aan het aangename koppelen. Het is goed dat we nog eens samen zijn. Zo kan ik de spelers erop wijzen dat het belangrijk is dat zij straks, bij het begin van de WK-voorronde, bij hun club aan spelen toekomen. Dat geldt niet alleen voor Romelu Lukaku, maar voor alle spelers.”

In zo'n wedstrijd zonder echte inzet die tussen alle drukte wordt ingeschoven, gaat de bondscoach toch wat richtlijnen meegeven. “Onze 0-0 in Frankrijk was een voorbeeld van sterk tactisch spel. Dat kunnen we dus. Daar ging het met de laatste passen in offensief opzicht wel te veel mis. Dat wil ik verbeterd zien.”

“Er moet diepgang komen. Dat is het grote doel. Griekenland is geen kinderachtig team. Het staat veertiende op de FIFA-ranking. Meer uitleg is nauwelijks nodig.”

Leekens laat Timmy Simons vanavond zijn negentigste interland niet spelen. Hij houdt de 35-jarige middenvelder van Nürnberg op de bank voor Steven Defour, die met Marouane Fellaini en Axel Witsel het Standard-middenveld van weleer vormt.

“Ik wil zien of de onvervangbare Simons wel degelijk vervangbaar is. Met Fellaini wil ik die infiltraties zien. Er wordt heel veel druk op onze spitsen gelegd. Maar ook uit de tweede lijn, het middenveld, mag gescoord worden. We kunnen niet alles van Kevin Mirallas verwachten.”

Op 7 september staat de eerste wedstrijd van de WK-voorronde tegen Servië op het programma. “Daar werken we naartoe. Het is belangrijk nu een goede kern te vormen met spelers die graag komen. Dat blijkt wel uit de weinige afzeggingen. September is nog ver en er kan nog veel gebeuren. Tegelijkertijd is het dichtbij. Zoveel mogelijkheden zijn er niet om met de nationale ploeg te oefenen.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

EK

Nieuwste reacties