Sporting Telenet trekt naar Rusland

Melissa Maes
| 18 reacties
Sporting Telenet trekt naar Rusland
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Telenet heeft de exclusieve uitzendrechten verworven in Vlaanderen voor de Russische voetbalcompetitie. Met dat akkoord breidt Sporting Telenet haar voetbalaanbod uit en dit voor de komende drie jaar.

Vanaf nu verwent Sporting Telenet haar kijkers ook met wedstrijden uit de Russische eerste klasse. De alsmaar belangrijker wordende competitie uit het oosten wordt bevolkt door meer en meer topspelers als Samuel Eto’o of Roberto Carlos en bekende gezichten zoals Mbark Boussoufa, Nicolas Lombaerts, Jonathan Legear en Mehdi Carcela.

De wedstrijden zijn live en integraal te bekijken op Sporting Telenet. Matchen worden in HD-kwaliteit uitgezonden en voorzien van deskundig commentaar. Via Sporting à la carte kunnen alle samenvattingen ook gratis herbekeken worden door abonnees, maar ook ‘on demand’ besteld worden door alle digitale tv-klanten van Telenet.

Het huisgemaakte magazine Sporting Replay blikt daarnaast ook nog eens elke week terug op de afgelopen speeldag en volgt ook onze eigen Belgische voetbalhelden op de Russische velden.

“In de positionering van Sporting Telenet hebben we gekozen voor het beste uit het buitenlands voetbalaanbod. De Russische liga behoort tot een van de sterkst groeiende competities uit Oost-Europa en we zijn dan ook blij dat we de voetballiefhebbers weer drie jaar lang kunnen verwennen”, aldus business manager Many Leroy.

Eerste match: topper tussen CSKA en Zenit
De tweede fase van de Russische Premjer Liga is volop aan de gang. De acht beste teams spelen een volledige competitie om het kampioenschap en de Europese tickets. De overige acht gaan proberen degradatie af te wenden.

Het Russische voetbalseizoen bestaat dit keer uitzonderlijk uit achttien maanden. De aanvullende minicompetitie is nodig, zodat de Premjer Liga vanaf de zomer van 2012 gelijktijdig kan aanvangen met de grote Europese competities. Als debuutmatch serveert Sporting Telenet meteen de topper tussen CSKA Moskou en leider Zenit Sint-Petersburg: zaterdag om 12u55 op Sporting Telenet HD 1.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Russische Premier League

Nieuwste reacties