Zlatan bijna van Arsenal, maar wou niet testen

Glenn Schrader
| 13 reacties
Zlatan bijna van Arsenal, maar wou niet testen
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Momenteel beleeft Zlatan Ibrahimovic een goed seizoen bij AC Milan. Hij speelde eerder al voor Ajax, Juventus, Inter en Barcelona. Dit had echter anders kunnen aflopen want de aanvaller stond in 2000 bijna te pronken in het shirt van Arsenal.

Zlatan Ibrahimovic zat bijna in Londen, dat meldt The Sun. In een openhartig interview met de Engelse tabloid liet de Zweed weten dat hij in 2000 een contract aangeboden kreeg bij Arsenal. Alleen moest hij eerst tests afleggen, wat de aanvaller niet zag zitten.

“Hij gaf me een rood-wit truitje met het nummer 9 en mijn naam op. Ik was zo trots”, aldus de spits. Tot een akkoord kwam het echter niet. “Wenger verwachtte dat ik zou komen testen. Ik kon mijn oren niet geloven. Geen sprake van. Zlatan doet geen audities. Hij kent me of hij kent me niet. Als hij me niet kent, wil hij me niet echt in het team”.

De Zweed speelde na die teleurstelling een prachtige carrière bij elkaar. Zo won hij met vijf verschillende clubs acht landstitels. Hij werd in het seizoen 2008-2009 ook topscorer in de Serie A.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties