Heerenveen trekt Zweedse doelman aan

Heerenveen trekt Zweedse doelman aan
Foto: © SC

De 22-jarige Kristoffer Nordvelt komt tranfervrij over van Brommapojkarna. Heerenveen wou de keeper al eerder aantrekken, maar toen vroegen de Zweden nog een te hoge transfersom.

De Zweed heeft al zestien jeugdinterlands bij elkaar gesprokkeld en maakte ook al één keer zijn opwachting voor de Zweedse nationale ploeg. In een eerste reactie op de clubwebsite stelt hij dat Heerenveen een goede stap is om zich verder te ontwikkelen: "Ik ben heel blij met deze kans. Het is aan mij om te bewijzen dat ik in de basis hoor te staan."

Aangezien Nordvelt einde contract is, kan hij meteen aansluiten bij de selectie van de club uit Friesland, die nog steeds meespeelt voor het kampioenschap. Hij zal er de concurrentie aangaan met de Belgen Brian Vandenbussche en Kenny Steppe. Volgend seizoen is Marco Van Basten trainer van Heerenveen.

Brommapojkarna is bekend omwille van zijn goede jeugdwerking. Ook John Guidetti, die op dit moment bij Feyenoord hoge toppen scheert, is afkomstig van de Stockholmse club uit de onderste regionen van de Zweedse eerste klasse.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nederlandse Eredivisie

Nieuwste reacties