Manchester United weer aan de leiding

Andrea Doino
| 16 reacties

Manchester City heeft deze namiddag een dure nederlaag geleden in de Premier League. The Citizens verloren met 1-0 van nieuwkomer Swansea City terwijl stadsgenoot Manchester United thuis met 2-0 won van West Bromwich Albion.

Manchester United – West Bromwich Albion     2-0
De ploeg van Sir Alex Ferguson had net iets meer dan een half uur nodig om de score te openen tegen West Bromwich Albion. Na knap voorbereidend werk van Javier Hernandez maakte Wayne Rooney zijn eerste doelpunt van de namiddag.

Na de rust kreeg WBA-speler Jonas Olsson zijn tweede gele kaart en kon Manchester United definitief afstand nemen. Ashley Young werd door Keith Andrews neergehaald in de zestien en de scheidsrechter wees naar de stip. Wayne Rooney zette de strafschop feilloos om.

Swansea City – Manchester City     1-0
Manchester City, zonder aanvoerder Vincent Kompany, ging verrassend onderuit tegen nieuwkomer Swansea City. Al na vijf minuten kon Swansea de score openen maar Scott Sinclair trapte de penalty veel te zwak.

Ook in de tweede helft kon City geen indruk maken op Swansea. Integendeel, in de slotfase slikten The Citizens het enige doelpunt van de wedstrijd. Routledge bediende invaller Luke Moore, die de bal binnenkopte. Stefan Savic, de vervanger van Kompany, leidde dom balverlies waaruit het winnende doelpunt viel.

Door deze nederlaag komt grote rivaal Manchester United aan de leiding te staan in de Premier League met één punt voorsprong op City.