Kagelmacher: "Niemand houdt rekening met degradatie"

Fabian Morren
| 5 reacties
Kagelmacher: "Niemand houdt rekening met degradatie"
Foto: © SC

Hoe zou het gaan met Gary Kagelmacher? De verdediger verliet Beerschot voor AS Monaco en speelt dus nu in de Franse tweede klasse.

"Sportief hebben we de weg naar boven ingezet. De komst van al die nieuwe spelers begint zijn vruchten af te werpen", vertelt Kagelmacher, die met Monaco nog wel steeds op een degradatieplaats staat. "Klopt, maar niemand houdt er rekening mee dat Monaco naar derde klasse zakt. Enkele weken geleden heerste hier grote degradatiestress, maar na onze goede reeks is de opluchting enorm."

In Frankrijk wordt technisch en verfijnd voetbal gespeeld. Op het lijf geschreven van Kagelmacher dus. "Vergeet het! Ik heb nog nooit zo'n fysiek voetbal meegemaakt als de Franse tweede klasse. Het is nog fysieker dan België, kan je nagaan", lacht de Zuid-Amerikaan in GvA.

"Combinaties, technische hoogstandjes, die zie je hier niet. Dat heeft me verbaasd. Elke ploeg jaagt negentig minuten, geeft geen meter ruimte en pompt lange ballen naar grote, bonkige spitsen. Je krijgt hier geen seconde de tijd om na te denken en je moet uitkijken tot in de blessuretijd."

Het leven in Monaco bevalt Kagelmacher wel. "We wonen in het centrum, met een prachtig uitzicht op de stad. Tussen het beroemd volk, ja. Al heb ik nog geen bekende kop gezien (lacht). Het is wel leuk om naar al die Porsches en Ferrari's te kijken. Toen Losada me vorige week kwam bezoeken, zijn we samen naar het casino van Monte Carlo gegaan."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Ligue 2

Nieuwste reacties