Zwak Manchester City onderuit tegen Arsenal

Sam Soetaers
| 15 reacties
Zwak Manchester City onderuit tegen Arsenal
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Manchester City heeft niet kunnen overtuigen in de topper tegen Arsenal. De ploeg van Vincent Kompany verloor door een doelpunt in de slotfase van de match.

Arsenal zette Manchester City vanaf het begin onder druk. De bezoekers hadden het daar knap lastig mee. Kompany kwam goed weg wanneer hij Van Persie neerhaalde, maar de ref geen strafschop floot. Nog in de eerste helft kende diezelfde Van Persie pech als zijn kopbal door ploegmaat Vermaelen van de lijn werd gehaald.

Mario Balotelli liet zich niet meteen van zijn fraaiste kant zien. Na twintig minuten spelen maakte hij een zware fout op Song en mocht blij zijn dat hij nog op het veld mocht blijven staan.

Zeven minuten na rust kreeg City de kans om op voorsprong te komen. Zowel Zabeleta als Agüero gingen samen naar een voorzet van Nasri, met als gevolg dat die laatste niet kon koppen. Arsenal reageerde via Van Persie. De Nederlander kwam aan de bal na missen van Kompany, maar Van Persie trof de paal.

Pas in de slotfase kon Arsenal het winnende doelpunt scoren. Arteta schoot het leer vanop twintig binnen. Dit tot grote frustratie van Balotelli die nog tegen zijn tweede geel karton aanliep.

Manchester City ziet door dit verlies buur United verder uitlopen tot acht punten.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties