Trainer over Ben Arfa na prachtige goal: "Hij moet naar het EK"

Jefrey Van der Straeten
| 1 reacties
Trainer over Ben Arfa na prachtige goal:  "Hij moet naar het EK"
Foto: © SC

Hatem Ben Arfa maakte gisteren een prachtige goal voor Newcastle en bracht de club weer wat dichter bij een Europees ticket. Newcastle-coach Pardew roept luidop dat Ben Arfa naar het EK moet.

Ben Arfa is een 25-jarige Fransman met Tunesische roots die enkele jaren geleden als het grootste talent van Frankrijk gold. De vinnige aanvallende middenvelder kon echter zowel bij Marseille als bij Lyon nooit echt brengen wat van hem verwacht werd.

Nu Ben Arfa bij Newcastle speelt, lijkt hij volledig te ontbolsteren. Zo scoorde hij gisteren nog een prachtige goal tegen Bolton. Op eigen helft werd hij aangespeeld en draaide hij weg tussen twee Bolton-middenvelders. Nadien sprintte hij door het hart van het veld richting goal, waarbij hij nogmaals twee verdedigers te kijk zette. De afronding erna was simpel.

Omwille van zijn grillige gedrag en wisselvallige prestaties de afgelopen jaren, heeft Ben Arfa nog maar tien caps voor Frankrijk in de wacht gesleept. Newcastle-coach Pardew wil daar echter verandering in zien en roept Laurent Blanc op om Ben Arfa mee te nemen naar het EK.

Pardew vertelt aan BBC Sport het volgende: “Niet zo veel spelers hebben het talent van Ben Arfa. Hij heeft echt magie in zijn voeten”, aldus de tevreden coach van de Magpies.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties