Rode Duivels verliezen vier plaatsen op wereldranglijst

Tomas Taecke
| 31 reacties
Rode Duivels verliezen vier plaatsen op wereldranglijst
Foto: © SC

België is van de 40ste naar de 44ste plaats getuimeld op de FIFA-ranglijst. Onze Rode Duivels kwamen sinds 7 maart (vorige publicatie) niet in actie, maar verloren toch 38 punten.

Onze nationale ploeg is op de FIFA-wereldranglijst gezakt van de 40ste naar de 44ste plaats. Met het oog op de kwalificatiecampagne voor het WK 2014 in Brazilië, houdt België enkel Schotland (48ste) en Macedonië (98ste) achter zich.

Kroatië (8ste) heeft in de poule de beste vooruitzichten. Servië is van de 26ste naar de 32ste plaats weggezakt, terwijl Wales zeven ploegen -waaronder België- achter zich liet (41ste).

Spanje is nog steeds koploper met 1422 punten. Duitsland (2de) en Uruguay (3de) zijn een plaats gestegen, ten koste van Nederland (4de). Portugal springt twee plaatsen omhoog en vervolledigt de top vijf. Daardoor zijn Brazilië (6de) en Engeland (7de) één plaats gezakt. Kroatië, Denemarken en Argentinië maken de top tien rond.

Op 25 mei komen onze Rode Duivels voor het eerst opnieuw in actie tegen Montenegro (oefeninterland). De volgende update van de FIFA-ranking volgt op 9 mei.
 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties