Speelt Beckham mee met Engeland? Pearce: "Als hij in vorm is"

Jefrey Van der Straeten
| 6 reacties
Speelt Beckham mee met Engeland? Pearce: "Als hij in vorm is"
Foto: © SC

Vandaag werd geloot voor het Olympisch voetbaltornooi. Het is vooral uitkijken naar wie er voor Groot-Brittannië zal geselecteerd worden.

Het Olympisch voetbaltornooi wordt afgewerkt met spelers die geboren zijn na 1 januari 1989. Daarnaast mogen er per land drie spelers meespelen die ouder zijn dan de vooropgestelde leeftijd.

Aangezien het tornooi afgewerkt wordt in Engeland, zou David Beckham graag het team van Groot-Brittannië aanvoeren. Stuart Pearce, die momenteel coach is van het Olympisch team, reist binnenkort naar de Verenigde Staten om Becks aan het werk te zien bij zijn club.

Beckham is in ieder geval nog niet zeker van zijn plaats. Pearce tegenover BBC: “Beckham is een groot ambassadeur voor het voetbal, maar ik kan niet garanderen dat hij deel zal uitmaken van de selectie. Ik maak mijn keuze op basis van de vorm van het moment.”

De voormalige ster van Man Utd en Real Madrid behoort in ieder geval wel tot de voorselectie van tachtig spelers. Naast hem staan ook Gareth Bale, Joe Cole, Craig Bellamy en Darren Fletcher op de lijst met potentieel geselecteerde spelers.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Olympische Spelen

Nieuwste reacties