Spelen Genk of Gent tegen Eto'o en Roberto Carlos in Europa League-voorronde?

Jefrey Van der Straeten
| 39 reacties
Spelen Genk of Gent tegen Eto'o en Roberto Carlos in Europa League-voorronde?
Foto: © SC

Genk en Gent zijn als reekshoofd ingedeeld in de derde voorronde van de Europa League. Daarin treft men normaal een zwakker team, tenzij er enkele factoren tegenzitten...

Als reekshoofden ontlopen Genk en Gent clubs als Internazionale en Liverpool. Men kan dus met een vrij gerust gemoed de loting tegemoet gaan met mogelijke tegenstanders die van het kaliber Arsenal Kiev of Dundee United zijn.

Toch bestaat er een kleine kans dat één van onze clubs tegen Anzhi Makhachkala loot. Bij Anzhi spelen naast Eto'o en Roberto Carlos ook Mbark Boussoufa en Joao Carlos.

Een viertal clubs, waaronder Anzhi en Vitesse, moeten afwachten tot de tweede voorronde gespeeld is om te weten of ze al dan niet als reekshoofd zullen worden ingedeeld. In theorie kan Genk of Gent dus tegen Anzhi loten, al is die kans eerder klein.

Als Anzhi immers in de pot van niet-reekshoofden verdwijnt, dan is de kans maar 1 op 29 dat de slechts denkbare tegenstander uit de bokaal komt.

Als Genk de vierde voorronde haalt, is het daarin opnieuw reekshoofd. Gent is in dat geval niet-reekshoofd en riskeert een klepper tegen te komen, net als bekerwinnaar Lokeren.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa League

Nieuwste reacties