Interview Perisic: "Hoop dat ik er blijf instaan"

Perisic: "Hoop dat ik er blijf instaan"
Foto: © SC

Zondag na de wedstrijd hadden we even de tijd om met Ivan Perisic te praten. De ex-Bruggeling kreeg een basisplaats tegen Ierland en hoopt die vast te houden tot het einde van het toernooi.

Johan Walckiers in Poznan

Perisic veroverde gisteren zijn vierde cap voor Kroatië. Op dit EK lijkt hij zich  in de gratie van bondscoach Slaven Bilic te hebben gespeeld, want de voormalige topschutter van de Belgische competitie heeft zijn basisplaats beet. "Bilic heeft gezien dat ik hard gewerkt heb op training en op de stage", vertelde Perisic onze redactie. "Voor mij was het een eerste match in een groot toernooi als dit en het was schitterend."

Perisic speelde een aardige partij als linksmidden en was ook dicht bij een doelpunt. "Ja, ik zocht de één-twee en ik zag die bal mooi in mijn loop vallen. Misschien had ik hem nog even moeten laten botsen, maar ik kon hem perfect op de slof nemen. Als hij er in gaat, is dat natuurlijk een fantastische goal. Misschien later nog hé. (knipoogt)"

"Nerveus, nee, dat niet. Ik voelde me goed. Ik speel ook graag voor de nationale ploeg. Of ik had gehoopt dat ik ging beginnen? Natuurlijk wel, maar je weet het pas zeker als de coach zijn beslissing bekend maakt. Ik hoop ook wel dat ik er nu vast blijf instaan, dat ik de coach overtuigd heb."

"Ik blijf bij Dortmund"

Dat Perisic nog fris zit, heeft ook te maken met het feit dat hij bij Borussia Dortmund geen basisspeler is. Hij mocht dit jaar slechts in acht competitiematchen starten, maar wel twintig keer invallen. Ook in de bekerfinale moest hij genoegen nemen met een invallersrol. Wel scoorde hij negen goals in alle competities, inclusief een belangrijke in de kampioenenmatch tegen Borussia Mönchengladbach.

Het thema blijft echter een heikel gespreksonderwerp. "Ik zou graag meer spelen en dacht tijdens de bekerfinale wel te mogen starten, maar ik ga er niet veel meer over zeggen. Of ik blijf? (maakt wegwerpgebaar en loopt weg) Daar heb ik al genoeg op geantwoord. Ja, ik blijf bij Dortmund." En weg was hij...

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties