De Winter na transfer naar AZ: "Dit was de planning"

De Winter na transfer naar AZ: "Dit was de planning"
Foto: © SC

Doelman Yves De Winter trok toch verrassend naar de Nederlandse topclub AZ. De Winter speelde al bij De Graafschap, maar die club degradeerde uit de Eredivisie. Op de website van de club sprak hij alvast zijn blijdschap uit.

"Een mooie stap in mijn carrière", aldus De Winter. "Dat was toen ik in 2011 naar De Graafschap ging ook de planning. Daar wilde ik me echt in de kijker spelen om een volgende transfer te kunnen maken. Ik was dus heel blij dat een topclub als AZ zich voor me meldde. Ik heb ergens gelezen dat Erik Heijblok drie jaar geleden precies dezelfde transfer maakte na een degradatie bij De Graafschap. Toevallig."

Met die Heijblok en eerste doelman Esteban moet De Winter de concurrentie aangaan. "Na het vertrek van Niki Mäenpää waren we op zoek naar een keeper met ervaring", zegt directeur voetbalzaken Earnest Stewart. "Yves stond bij ons op de scoutinglijst en vanwege de degradatie van De Graafschap hadden we nu de mogelijkheid om hem over te nemen. Daar zijn we erg content mee. Hij heeft de leeftijd om nog goed te kunnen doorgroeien en kan de concurrentie aangaan met onze overige keepers in de A-selectie."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nederlandse Eredivisie

Nieuwste reacties