Liverpoolfans moeten niet meer hopen op nieuw stadion

Yves Dekoning
| 7 reacties
Liverpoolfans moeten niet meer hopen op nieuw stadion
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Liverpool FC wil terug meestrijden voor de titel in de Premier League. Daarvoor moeten de Reds ook op financieel vlak de strijd aankunnen. Een groter stadion zou kunnen helpen, maar volgens John Henry klopt dit niet. De kans is dan ook groot dat de Reds op Anfield blijven.

Toen John W. Henry Liverpool FC overnam van Tom Hicks en George Gillet maakte hij meteen een hoop beloftes. Hij zou geld in de ploeg pompen en de Reds terug naar de top loodsen. Ook zou hij werk maken van het stadiondossier. Ofwel moest er een nieuw, groter stadion komen, ofwel moest Anfield uitgebreid worden. Anfield kan 45000 supporters huisvesten. Bij rivaal Manchester United kunnen op Old Trafford 76000 fans een match bijwonen. Arsenal bouwde enkele jaren geleden het Emirates Stadium voor 61000 toeschouwers. Manchester City (Etihad, 48000) en Chelsea (Stamford Bridge, 42000) zijn ongeveer even groot als Anfield, maar met Sheikh Mansour bin Zayed (City) en Roman Abramovich (Chelsea) hebben ze daar wel een rijke suikeroom.

In een interview liet Henry uitschijnen dat de kans klein is dat Liverpool FC een nieuw stadion zal bouwen. "Er is een geloof gegroeid dat we een nieuw stadion nodig hebben om te concurreren met Man Utd, Arsenal en anderen. Maar heeft iemand zich al de vraag gesteld of dat wel rationeel is. De kostprijs zou heel hoog zijn in verhouding tot de opbrengst. Natuurlijk zouden de inkomsten verhogen, maar dat moet je ook afwegen tegen de kosten van een nieuw stadion of een uitbreiding. Als we echt winst willen maken, moeten dan ook de ticketprijzen omhoog. En ik wil de mensen niet nog meer vragen. Als er investeerders komen, dan kunnen we een nieuw stadion bouwen. We willen Anfield wel uitbreiden, maar het probleem is dat er mensen wonen rond het stadion."

De Amerikaanse eigenaar van LFC gaat wel mee met zijn tijd en ging in verschillende tweets verder in op het onderwerp.

"Anfield zal altijd een plaats vol passie blijven, maar het tumult over het stadion heeft nu veel te lang geduurd."

"Ik wil de mythe dat we een nieuw stadion nodig hebben het hoofd indrukken. Zelfs als we een nieuw stadion hadden gekregen, had dat niet hét verschil gemaakt. We moeten niet de stadioninkomsten van Arsenal najagen. We moeten de totale opbrengsten (commercieel, matchdagen, ...) op het niveau van Real Madrid, Barcelona en Bayern Munchen brengen. Dat is de kern."

"Anfield is het. We moeten slim investeren in Anfield. We zijn in alle stilte het stadion aan het moderniseren, de club aan het moderniseren en de gemeenschap aan het moderniseren."

"We weten dat meer geld moeten binnen halen, maar dat we niet meer uit de fans kunnen wringen die het al moeilijk genoeg hebben. We hebben meer premium seats nodig, geen duurdere, maar meer. We moeten ook meer hospitality tickets (met eten) aanbieden. We hebben betere zitjes nodig en betere bars en sportcafés. We moeten de pubcultuur binnen het stadion brengen."

"We hebben een simpel stadion nodig, met grote blokken die stijl omhoog gaan zodat iedereen dicht bij het veld zit. Het moet intimiderend zijn om in te spelen."

"We zijn bezig met een masterplan voor de volgende vijftig jaar waarbij we stap voor stap groeien en het stadion meegroeit."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties