Anderlecht verliest met 2-0 van Salzburg

Anderlecht heeft zijn stage in Oostenrijk afgesloten met een 2-0 nederlaag tegen Red Bull Salzburg. Vooral in de eerste helft waren de Oostenrijkers duidelijk de betere ploeg.

Anderlecht speelde zonder Denis Odoi die zich op training aan de voet blesseerde. Dus moest Gillet rechtsachter gaan spelen en Kljestan aanvallende middenvelder. Proto moest zich in het begin van de wedstrijd al een paar keer tonen en na twintig minuten moest hij zich ook omdraaien. Maierhofer zorgde voor de 1-0. Proto hield voor de rust Salzburg zelfs nog van de 2-0.

Na de rust ging het beter en dat vooral door de inbreng van Praet en Tarfi. Ook De Sutter toonde zich in postieve zin. De beste kans voor Anderlecht kwam in samenspel met hem, maar Kanu raakte de paal. De Sutter scoorde ook, maar werd afgefloten voor buitenspel. In de laatste vijftien minuten stond er heel wat jeugd op het veld en Savic profiteerde om de 2-0 te scoren.

RSC Anderlecht: Proto, Gillet (46e M. Tarfi), Kouyate, Hawsawi (75e Bedi), Deschacht (75e Vervoort), Biglia (75e Marecek), Kljestan (46e Praet), Kanu (80e Fernando), Reynaldo (65e Molins), Jovanovic (65e Iakovenko) et Mbokani (60e De Sutter).