Samy: "Onze aanpak in het verleden was fout"

Samy: "Onze aanpak in het verleden was fout"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Er waren in de voorbereiding veel twijfels bij Lierse, maar niet bij eigenaar Maged Samy. De Egyptenaar weet het zeker: "We zijn sterker dan vorig seizoen".

“Ik heb er vertrouwen in dat we een goed seizoen zullen spelen”, laat Samy weten in GvA. “Ik heb samen met de trainers een analyse van de ploeg van vorig seizoen gemaakt. Wat bleek: we hadden een goede verdediging, maar op aanvallend vlak waren we zwak. We scoorden de minste goals in eerste klasse, hé. Dus hebben we spelers aangetrokken met scorend vermogen, zowel jongens die vanuit het middenveld komen als pure spitsen."

Lierse raakte ook af van een aantal zware contracten. "Op dat vlak zijn we best succesvol geweest. Sommige spelers waren einde contract, anderen lieten we gratis gaan, maar aan nog andere spelers hebben we geld verdiend. Ik begin straks aan mijn zesde seizoen bij Lierse, en dit is de eerste keer dat er spelers werden verkocht die winst hebben opgeleverd”, aldus Samy.

Nieuwe aanpak
De Pallieters nemen een nieuwe start. “Ik weet nu dat onze aanpak in het verleden fout was. Wat we nu aan het doen zijn, is de juiste manier van werken. Iedereen weet ook dat Lierse geen grote betaler meer is. Ik krijg veel minder telefoons van makelaars (lacht). Weet je waaraan ik straks het meeste plezier zal beleven? Aan het feit dat de club veel minder geld uitgaf maar dat we een veel betere ploeg hebben.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties