Interview Chelsea-Belgen mogen niet op bank verkommeren

Tomas Taecke
| 8 reacties
Chelsea-Belgen mogen niet op bank verkommeren
Foto: © SC

Aimé Anthuenis volgt het voetbal binnen en buiten onze landsgrenzen met argusogen. De gewezen coach van onder andere Anderlecht en Racing Genk laat zijn licht schijnen over onze drie jonkies die zich bij Chelsea een weg naar het Europese topvoetbal trachten te banen.

Voetbalkrant.com had een gesprek met Aimé Anthuenis over de Chelsea-Belgen die zich voorbereiden op het nieuwe seizoen. Het Nieuwsblad meldt donderdag dat de uitleenbeurt van Kevin De Bruyne aan Werder Bremen zo goed als rond is, een evolutie die de gewezen coach van ook Lokeren en Beerschot alleen maar kan bejubelen.

Kevin De Bruyne

"Ik heb natuurlijk geen glazen bol, maar vandaag lijkt dit wel een goeie zaak voor De Bruyne. Of je nu in de Engelse, de Duitse of de Spaanse competitie speelt, zoveel maakt dat niet uit. Het belangrijkste is dat hij straks aan spelen toekomt. Dat hoeft niet alles te zijn maar over het hele seizoen gezien moet hij toch aardig wat speelminuten maken".

"De Bruyne zal vermoedelijk wel een gesprek hebben gevoerd met de coach van Werder. Hoewel een trainer nooit echte garanties kan geven, zal hij daar wel een goed gevoel aan overgehouden hebben. Vergeet niet dat Werder Bremen De Bruyne al volgde toen hij nog bij Genk speelde".

Romelu Lukaku

Net als Kevin De Bruyne zal ook Romelu Lukaku mogelijk door Chelsea bij een andere club gestald worden. Voorlopig lijken Fulham en West Ham de grootste kanshebbers.

"Op zijn leeftijd is de concurrentie natuurlijk enorm groot bij een club die de Champions League heeft gewonnen", gaat Anthuenis verder. "Het zou heel interessant zijn mocht hij bij een Londense club gestald worden, omdat hij op die manier de voeling met Chelsea niet echt verliest. Hij kan er in principe nog enkele trainingen per week gaan bijwonen".

"Het belangrijkste voor Romelu Lukaku is dat hij na dit seizoen aan spelen toekomt. Niet alleen voor zijn eigen carrière, maar bijvoorbeeld ook voor onze nationale ploeg".

Eden Hazard

De voor 40 miljoen euro ingelijfde Eden Hazard mag straks vermoedelijk wel aan het seizoen beginnen bij de Blues. Van de vleugelspits wordt heel veel verwacht, maar kan de gewezen LOSC-middenvelder dat ook brengen?

"De kans is bijzonder klein dat men Eden Hazard straks bij een andere club zal onderbrengen. Met zijn vinnigheid en leuke dribbels kan hij zich wel in de kijker spelen. Ik bedoel daarmee dat hij steevast deel zal uitmaken van de achttien spelers die de wedstrijdselectie vormen. Veel mensen vergeten ook dat die achttien spelers voor een trainer evenveel waard zijn".

"Vandaag beschikt hij dus over goede papieren om het seizoen bij Chelsea aan te vatten, maar nogmaals: ik beschik niet over een glazen bol. Mogelijk wordt hij na zes maanden of volgend seizoen wel bij een andere club gestald, maar momenteel is dit niet aan de orde", aldus Aimé Anthuenis.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties