Interview Matthys: "Spelers en fans staan achter Perbet"

Tomas Taecke
| 0 reacties
Matthys: "Spelers en fans staan achter Perbet"
Foto: © SC

Tim Matthys, één van de steunpilaren van RAEC Mons, is klaar voor het nieuwe seizoen. De hofleverancier van Jérémy Perbet hoopt dat de Henegouwse speerpunt er straks nog bijloopt maar beseft ondertussen dat de Gouden Stier een mooie transfer heeft verdiend.

In een gesprek met Voetbalkrant.com liet Tim Matthys in de Bergense kaarten kijken. Of het nu met of zonder Jérémy Perbet zal zijn, de Draken zijn ervan overtuigd dat ze de prestatie van vorig seizoen kunnen evenaren.

"De competitie mag beginnen", spreekt Matthys duidelijke taal. "We zijn er absoluut klaar voor. De voorbereiding is goed verlopen, op Debisschop en Timmermans na zijn er ook geen blessures. De voorbereiding was zwaar maar we hebben goed werk geleverd. Het voetbal was niet altijd subliem, maar tegen onder andere Cercle en Valenciennes hebben we al heel mooie dingen laten zien. Die laatste partij was een generale repetitie die ons heel wat vertrouwen heeft geschonken".

Is dit Bergen ten opzichte van vorig seizoen versterkt of toch iets verzwakt?

"We hebben de kern goed samengehouden en achterin is Daan Van Gijseghem erbij gekomen. Nu beschikken we over vier centrale verdedigers voor twee posities, dat komt de club uiteindelijk ten goede. We zoeken wel nog een rechtsachter en een verdedigende middenvelder. Het bestuur hoopt de komende weken een mooie zaak te doen, dat toont toch dat de club op zoek gaat naar stabiliteit. Spijtig genoeg is Ibou vertrokken, want dat was toch een speler die goed in de groep lag en een meerwaarde was voor het elftal. Het was zijn eigen keuze om naar OHL te trekken".

Veel kan vallen of staan met de eventuele aanwezigheid van Jérémy Perbet. De fans reageerden vorige zondag wel misnoegd bij zijn invalbeurt…

"Die reactie was niet zo erg als in de media verschenen is. Zijn gebaar naar de voorzitter, omtrent de wet uit 1978, werd wel niet geapprecieerd. Maar tijdens de wedstrijd ging iedereen opnieuw vol achter die jongen staan omdat zowel fans als spelers beseffen wat hij voor ons heeft gedaan. Zolang Perbet bij ons in de rangen loopt, moeten we hem ook gebruiken. Een topscorer als hij mag je niet zomaar aan de kant schuiven. Samen waren wij het productiefste duo vorig seizoen, maar we moeten Jérémy begrijpen wanneer hij op een mooie transfer aast. Dat heeft hij uiteindelijk ook wel verdiend".

Als Perbet vertrekt, wie moet jij dan van de nodige assists voorzien?

"Als hij vertrekt moet Aloys Nong het maar gaan doen. Vorig seizoen had hij een aanpassingsperiode nodig om aan de club te wennen maar nu moet dat achter de rug liggen. Hij viseert tussen de 15 en 20 doelpunten, dat horen wij natuurlijk graag (lacht)".

Wat is de ambitie van dit Bergen in zijn tweede seizoen in de hoogste afdeling?

"Onze ambitie is het vorige seizoen evenaren. En als het enigszins mogelijk is zelfs beter doen. De club heeft inspanningen geleverd om ons in ideale omstandigheden te laten trainen en rusten. De kleedkamers zijn vernieuwd, er werd een jacuzzi en sauna geïnstalleerd. Bergen moet een volwaardige eersteklasser worden, we willen het vertrouwen van het bestuur niet beschamen. Ik zie het wel goed zitten, er is genoeg talent aanwezig om de prestatie van vorig seizoen nog eens netjes over te doen".

Jouw maatje Frédéric Frans (Lierse SK) ligt er opnieuw zes maanden uit. Heb je hem reeds gebeld?

"Ik heb hem ondertussen gehoord. Fré is mentaal zeer sterk en kan zich over iedere tegenslag zetten. Hij heeft al veel zin in de revalidatie, dat is uiterst positief. Hij is een jongen die sterker wil terugkeren dus ik ben ervan overtuigd dat hij dat ook zal doen op het hoogste niveau".
 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties