Kouyate: "Voel me klein naast mannen als Bolt en Bryant"

Kouyate: "Voel me klein naast mannen als Bolt en Bryant"
Foto: © SC

Cheikhou Kouyaté en Senegal hebben genoeg aan een punt tegen de Verenigde Arabische Emiraten om door te gaan naar de volgende ronde op de Olympische Spelen. De Anderlecht- speler geniet met volle teugen.

"Ons toernooi zal pas geslaagd zijn als we in de kwartfinales zitten. Alles wat daarna komt, is bonus", vertelt de Anderlecht-verdediger in Het Laatste Nieuws. "Voor het toernooi gaf niemand ons een kans in onze 'groep des doods'. Onze tegenstanders hadden Ryan Giggs, Luis Suárez en Edinson Cavani, maar wij hebben ons enthousiasme en onze enorme motivatie. Dat een land als Spanje al uitgeschakeld is, doet dromen."

"Tegen Groot-Brittannië viel ik in na 42 minuten en tegen Uruguay speelde ik de hele wedstrijd. Ik ben erg tevreden over mijn toernooi tot nu toe, ook al omdat ik tegen Groot-Brittannië de assist voor de gelijkmaker kon geven. Ik speel hier op het middenveld, maar depanneer soms achteraan."

Dat hij de CL-voorrondes met Anderlecht mist, neemt hij er bij. "De Olympische Spelen maak je maar één keer in je leven mee. We logeren in het olympisch dorp en verplaatsen ons voor de wedstrijden. Ik keek er maanden naar uit om tegen Groot-Brittannië aan te treden op Old Trafford. Spelen in het 'theatre of dreams' was één van de ingrijpendste momenten in mijn jonge carrière. Maar in het olympisch dorp ben ik ook Usain Bolt en Kobe Bryant al tegengekomen. Aan de zijde van zo'n legendes voelde ik me als simpele voetballer van Anderlecht heel klein."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Olympische Spelen

Nieuwste reacties