Interview "Nederlandse coaches zullen zich moeten aanpassen"

Tomas Taecke
| 3 reacties
"Nederlandse coaches zullen zich moeten aanpassen"
Foto: © SC

Davy De Fauw mocht zondag op Sclessin een eerste keer zegevieren met de eigen fans. De aanvoerder van Essevee heeft zijn eigen idee over de Nederlandse coaches die dit seizoen de Belgische Jupiler Pro League naar hun hand willen zetten.

Tomas Taecke in Waregem

Zulte Waregem verraste vriend en vijand door op bezoek bij de Rouches met de volle buit aan de haal te gaan. Een blitsstart voor Essevee, dat vorig seizoen slechts een handvol punten sprokkelde buitenshuis.

"Met deze zege hebben we ons uitcomplex hopelijk achter ons gelaten", vertelt De Fauw in een gesprek met Voetbalkrant.com. "De zege werd uitgebreid gevierd maar ik ben wel de eerste om iedereen daarna met de voeten op de grond te houden".

Hebben jullie daarover gepraat in het tussenseizoen?

"Neen, we hebben het daar eigenlijk totaal niet over gehad. Misschien wil de trainer dat bewust niet aanhalen, zodat het niet opnieuw een onderwerp wordt. Het programma is best lastig, maar met deze zege hebben we al een eerste mooie driepunter op zak".

Je speelde tien jaar in Nederland en kent de Eredivisie door en door. Wat verwacht je van de instroom uit het Noorden in onze competitie?

"De coaches zullen zich moeten aanpassen, geloof me vrij. Het Belgische voetbal is niet klaar voor de Nederlandse speelstijl. Zij zullen zich naar het Belgische voetbal moeten schikken, althans meer dan omgekeerd. Dat er zoveel doelpunten langs weerszijden vielen dit weekend is eerder toevallig denk ik".

Was dat het probleem van Essevee onder Kalezic?

"Het is normaal dat een trainer uit Nederland zijn eigen ideeën meebrengt en wil implementeren. Ik volg nu ook de trainerscursus, die enorm verschilt van de Nederlandse".

Mis je het voetbal boven de Moerdijk niet een beetje?

"Ik mis het zeker en vast. Ik volg het nog steeds op de voet en heb wekelijks contact met heel veel mensen. Mads Junker is één van de jongens die ik nog goed ken. Het is een hele verstandige gast die niet over de grootste kwaliteiten beschikt - dat zegt hij ook zelf - maar wel dodelijk is in de grote rechthoek. Ook hij zal zich moeten aanpassen, want in België wordt er veel harder verdedigd".

Wat verwacht je van AA Gent komende zondag?

"In ieder geval een moeilijke wedstrijd tegen een lastige tegenstander. Maar het is wel een goed moment om hen te treffen: wij zitten in de juiste flow en zij spelen deze week Europees. Het is een uitstekend team dat goed voetbal brengt, maar met de fans erachter zijn we tot veel in staat".

De fans zijn wel een beetje hongerig na vorig seizoen…

"Dat is ook begrijpelijk. Het voetbal leeft enorm in Waregem, ook al is het geen grootstad. Ook deze week waren er opvallend meer fans op training dan anders. Ze verwachten dat we dit seizoen beter zullen doen en zullen trachten hen niet te ontgoochelen".

Jij bent een beetje de schakel tussen de fans en de spelersgroep…

"Ik ben van nature sociaal en weet hoe het is om supporter te zijn. Op die manier weet je wat de fans willen en speel ik daar op in. Ik krijg daar veel complimenten over en vind dat ook leuk om te doen".

Tot slot: droom jij nog over de Rode Duivels?

"Ze zijn nog steeds zoekende naar een rechtsachter (lacht). Neen, ik word al een dagje ouder. Ik hoop dat ze het goed doen en eindelijk een WK halen, maar persoonlijk richt ik mij enkel op Zulte Waregem. We willen een goed seizoen draaien en zien dan wel verder".
 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties