Alves: "Real Madrid? Barcelona blijft de te kloppen ploeg"

Christophe van den Boom
| 27 reacties
Alves: "Real Madrid? Barcelona blijft de te kloppen ploeg"
Foto: © SC

Het is al enkele jaren geleden dat Barcelona haar titel niet moet verdedigen. Real Madrid nam de scepter vorig seizoen over van de Catalanen. Maar volgens Dani Alves blijft FC Barcelona het sterkste team van de wereld.

“Wij zijn de te kloppen ploeg en niet Real Madrid”, maakte hij duidelijk in de persconferentie voor de match tegen Real Sociedad op zaterdag. “En dat zal zo blijven zolang wij het embleem van wereldkampioen op onze shirts hebben. “

Ook over de start van de competitie was Alves duidelijk. “We willen onze openingsmatch winnen om zo een statement te maken. We gaan tegen volle snelheid naar de titel.”

Dit seizoen wordt meteen de vuurdoop voor Tito Vilanova als T1 van de Catalanen. Alves verklaarde eerder al dat de club ten onder zou gaan zonder Pep aan het roer. “Ik zei dat vooral om ervoor te zorgen dat hij zou blijven. Maar als iemand zijn stijl kan voortzetten, dan is het wel Tito Vilanova. Het is niet erg handig, maar de continuïteit blijft met Tito. Pep weet dat hij het hier geweldig deed, maar hij liet ons in goede handen. Het project is vernieuwd en we zijn hongerig om te winnen.”

Ook reageerde de Braziliaan op de uitlatingen van José Mourinho. Die verklaarde zichzelf deze week tot ‘The Only One’. “Wel, als hij ‘The Only One is’, dan is Pep de ‘Anti-Only One’, maar zeggen dat wij minderwaardig zijn? Nooit. Op zijn minst gelijken.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

La Liga

Nieuwste reacties