Afellay overbodig bij FC Barcelona

Christophe van den Boom
| 15 reacties
Afellay overbodig bij FC Barcelona
Foto: © SC

Barcelona-trainer Tio Vilanova wil zoveel mogelijk gebruik maken van eigen jeugd. De club heeft een te grote kern en daarom zijn enkele spelers, waaronder de Nederlander Ibrahim Afellay, overbodig geworden.

FC Barcelona heeft zich nog niet heel fel geroerd op de transfermarkt. Ze hebben enkel de sterspelers Jordi Alba van Valencia en Alexandre Song van Arsenal binnengehaald. Slechts twee inkomende transfers dus, maar de club wil nog enkele spelers zien vertrekken.

De Catalanen hebben een kern van 25 spelers. Vilanova mag voor elke wedstrijd tot 18 spelers selecteren, dus vallen er elke keer minstens zeven spelers uit de boot. Onaanvaardbaar voor de sportieve directeur die daarom enkele spelers hoopt te verkopen.

De slachtoffers zijn Ibrahim Afellay, Andreu Fontas en Jonathan Dos Santos. Het trio heeft al enkele mooie aanbiedingen gekregen, maar die hebben ze keer op keer naast zich neergelegd. Ze zijn dus niet happig op een vertrek. Afellay weigerde onder andere Liverpool, Inter Milaan, Tottenham en Arsenal. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

La Liga

Nieuwste reacties