Mertens scoort voor winnend PSV

Tijs Ruysschaert
| 11 reacties

PSV heeft de uitwedstrijd bij FC Groningen tot een goed einde gebracht. De club van Dick Advocaat won met 1-3, onze landgenoot Dries Mertens scoorde de 0-2.

PSV had meteen het overwicht maar slaagde er niet in om zijn kansen te verzilveren. Even voor rust was het dan toch raak. Rode Duivel Dries Mertens vond Atiba Hutchinson met een knappe steekpass, de Canadees werkte af. In de blessuretijd van de eerste helft maakte FC Groningen ei zo na nog gelijk, maar de lat bracht redding voor PSV.

Na de pauze ging de thuisploeg nadrukkelijker op zoek naar de 1-1, maar echt gevaar bleef uit. Het waren daarentegen de bezoekers die scoorden. Kevin Strootman stuurde Mertens de diepte in. Die omspeelde keeper Luciano Da Silva (in een niet zo ver verleden nog aan de slag bij het toenmalige Germinal Beerschot, red.) en verdubbelde de voorsprong voor de Eindhovenaren.

Met nog een klein kwartier te gaan kwam Memphis Depay Mertens vervangen. Depay zorgde nog voor 0-3, en in het absolute slot redde Mitchell Schet de Groningse eer. Eindstand 1-3.

PSV schuift op

Na de nederlaag op de openingsspeeldag (3-2 bij RKC, red.) pakte PSV zes op zes. Het schuift daarmee op naar de zesde plek in het klassement. Groningen staat op de zestiende plaats met een op negen.