Been gelooft in kwalificatie: "Tonen dat wij beter zijn"

Robby Morren
Robby Morren
| 20 reacties
Been gelooft in kwalificatie: "Tonen dat wij beter zijn"
Foto: © SC

Racing Genk moet straks een 2-1 achterstand ophalen tegen Luzern om zich te plaatsen voor de groepsfase van de Europa League. Coach Mario Been vertrouwt erop dat Genk zal tonen dat het beter is dan Luzern, ook zonder Benteke.

Robby Morren in Genk

Mario Been oogde ondanks de transferperikelen en de hoge inzet van de partij tegen Luzern toch ontspannen. Een Zwitserse jounalist wilde weten of Genk afgelopen weekend beter had gespeeld dan in de heenwedstrijd tegen Luzern. "Het was onmogelijk om nog slechter te spelen", oordeelde de coach. "In Luzern was onze slechtste wedstrijd. Afgelopen weekend boekten we wel een terechte overwinning tegen Zulte Waregem."

De Nederlander benadrukt dat hij vertrouwen heeft in een goede afloop. "We hebben veel vertrouwen en er zal een elftal staan dat hopelijk goed genoeg is om verder te gaan. Ik heb het vertrouwen in mijn ploeg en geloof dat we ons zullen kwalificeren."

Vertrouwen bij Luzern
De Zwitserse tegenstander won ook afgelopen weekend en bouwde vertrouwen op met het oog op de return. "Luzern heeft een nieuwe coach en heeft nu twee wedstrijden gewonnen. Zij hebben vertrouwen getankt maar dat verandert niets voor ons. Wij moeten tonen dat we een goed team zijn en dat we verder willen gaan in Europa."

Belangrijk voor de club
Been weet dat het behalen van de poulefase van de Europa League ontzettend belangrijk is voor Genk. "Het is een belangrijke wedstrijd voor ons; zowel voor de club als voor de ontwikkeling van de spelers want door Europees te spelen kunnen zij enkel maar beter worden. Daarom moeten wij tonen dat we beter zijn dan Luzern."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa League

Nieuwste reacties