Casillas en Xavi: "Vriendschap gaat boven rivaliteit"

Christophe van den Boom
| 3 reacties
Casillas en Xavi: "Vriendschap gaat boven rivaliteit"
Foto: © SC

Xavi en Iker Casillas zijn op het veld grote rivalen, maar naast het veld dikke vrienden. Daarom hebben ze de Prins van Asturië Sportprijs gewonnen, die uitgereikt wordt door de kroonprins van Spanje. Volgens de prins symboliseren de twee 'de waarden van vriendschap boven rivaliteit in de

De Prins van Asturië-prijs is een prestigieuze Spaanse prijs die aan acht mensen uit evenveel categorieën wordt uitgedeeld. In het onderdeel ‘sport’ trekken Iker Casillas van Real Madrid e Xavi aan het langste eind. Zij worden gelauwerd omdat zij hun vriendschap boven de rivaliteit van hun clubs zetten.

“Het is een erkenning voor ons werk, maar ook voor deze generatie van spelers. Sommigen onderhouden een vriendschap van meer dan vijftien jaar. Deze prijs erkent het volledige Spaanse voetbal”, aldus Xavi.

Geschiedenis schrijven

Ook Iker Casillas is blij met de prijs. “Deze keer is het een prijs voor spelers die de plooien kunnen gladstrijken voor het welzijn van de groep. We willen bij elkaar blijven om geschiedenis te schrijven”, antwoordde de doelman van Real Madrid.

Ondanks dat ze op het veld grote rivalen zijn, hebben de twee geregeld contact met elkaar. “We bellen regelmatig. Het is waar dat er op het moment wat spanningen zijn, maar vriendschap gaat boven alles”, besloot de middenvelder van Barcelona.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

La Liga

Nieuwste reacties