Franse media vol lof over Rode Duivels

Christophe van den Boom
| 38 reacties
Franse media vol lof over Rode Duivels
Foto: © SC

Volg België nu via WhatsApp!

De Rode Duivels zijn populair tot ver buiten onze landsgrenzen. De Engelse media berichtten eerder al enorm positief over deze lichting Duivels en zelfs de Amerikaanse krant New York Times ontdekte onze nationale ploeg. Nu zijn ook de Franse media positief over deze voetbalgeneratie.

De Franse krant L’Equipe besteedde dinsdag veel aandacht aan de Rode Duivels. “Duivels gelukkig”, titelde het blad. De krant noemde de Belgische ploeg ‘heel beloftevol’.

Dat niet alles goed is, zag ook de sportkrant.  Het rendement van Eden Hazard is veel te laag als je het vergelijkt met wat hij bij Lille bracht en wat hij nu bij Chelsea doet. “Bij de Rode Duivels speelt Hazard neutraal”, aldus L’Equipe. Ook werd er gesproken over de affaire Fellaini die al dan niet wil vertrekken bij Everton.

“Maar behalve enkele luxeproblemen, is er het totale gevoel van geluk. Volgers herkennen dit enthousiasme niet meer sinds het WK van 1986. In een land met politieke rust, straalt de nationale ploeg goede moed en warmte uit”, analyseert de sportkrant.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties