Interview "Dankzij B-E-St apparaat opnieuw fit"

Tomas Taecke
| 3 reacties
"Dankzij B-E-St apparaat opnieuw fit"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Gunther Vanaudenaerde is sneller dan verwacht opnieuw beschikbaar. De Bruggeling liep tegen Racing Genk een spierscheuring van zes centimeter op maar kon tegen Lierse alweer hervatten. Zaterdag staat hij tegen Essevee mogelijk opnieuw in de basiself.

OHL-verdediger Gunther Vanaudenaerde kan tegen Zulte Waregem na anderhalve maand afwezigheid zijn basisplaats opnieuw innemen. Vroeger dan verwacht kwam de rechtsachter op bezoek bij Lierse al halverwege in het veld, wat de vleugelverdediger naar eigen zeggen te danken heeft aan een speciaal apparaat.

"Voor de wedstrijd tegen Genk -begin augustus- had ik al wat last onder mijn buikspieren na een tackle op training", legt Vanaudenaerde uit. "Na de match kon ik nauwelijks bewegen zonder pijn. Al snel werd een spierscheuring van ongeveer zes centimeter vastgesteld".

"Mijn kinesist stelde voor om het B-E-St apparaat van Jeecee te gebruiken, dat eerder ook Jelle Vossen en andere spelers in een mum van tijd opnieuw op het speelveld had geholpen. Ik heb dat toestel aangeschaft en lag er bij wijze van spreken dag en nacht aan. Mét resultaat, want de scheur herstelde supersnel. Ondertussen heeft mijn ploegmakker Ibou er ook gebruik van gemaakt om zijn letsel in de hamstring te verhelpen".

Vanaudenaerde ruilde afgelopen zomer het gedegradeerde Westerlo voor OH Leuven. Hoewel de West-Vlaming in de Kempen steevast in de basis stond, werd zijn aflopende contract niet verlengd. De rechtsachter vond al gauw onderdak bij de Leuvenaars, waar hij zich ondanks de blessure vroeg op het seizoen uitstekend in zijn vel voelt.

"Bij OHL ben ik in een club terechtgekomen met gezonde en realistische ambities. We vormen een sterke groep die goed aan elkaar klit en voor elkaar door het vuur wil gaan. Dat is heel belangrijk, iedereen weet wat er op en naast het veld van hem verwacht wordt. Ik kende Karel Geeraerts, Frederik Boi, Kevin Roelandts en Jorn Vermeulen al langer van in het Brugse, maar ook met Bailly en Devriese speelde ik nog samen bij de nationale jeugdploegen. Met de andere gasten kan ik ook perfect opschieten. Logan is een fantastische gast die beseft dat hij nu vooral ballen moet pakken. Hij heeft die klik gemaakt, dus dat komt helemaal goed".

OHL puurde zeven punten uit de eerste zes competitiewedstrijden en kan zeker niet klagen over zijn start. De Leuvenaars namen het al op tegen Gent, Genk en Anderlecht en hielden aan die confrontaties telkens een punt over.

"De start was zeker niet slecht, jammer genoeg konden we in de drie topmatchen nooit de volle buit grijpen. Met enkele punten meer stonden we nu in de top zes en sprak iedereen over een fantastische start van OHL. We hebben een gezonde ambitie, die ons naar PO2 moet voeren. We hopen dit seizoen niet in de problemen te komen en dromen stiekem op een plaats in de linkerkolom. We hebben genoeg kwaliteit in de groep en er is altijd wel één verrassing. Ook in de beker hopen we een mooie reeks te kunnen neerzetten, want dat is altijd fantastisch voor een club als de onze".

Vanaudenaerde zag vorig seizoen grotendeels in het water vallen door een knieblessure. Wanneer de rechtsback wel fit was, kon hij net als zijn ploegmakkers niet voorkomen dat Westerlo naar de tweede afdeling tuimelde.

"Een samenloop van omstandigheden heeft uiteindelijk die degradatie in de hand gewerkt. We kenden wat tegenslag in de eerste maanden en toen volgden ook heel wat blessures. We moesten achtervolgen en zijn uiteindelijk nooit meer weggeraakt uit de kelder van het klassement. Dat was zeer spijtig, maar is nu ook verleden tijd. Ik hoop van harte dat ze snel opnieuw naar de hoogste afdeling kunnen promoveren".

De balvaardige rechtsachter is ondertussen 28 jaar en begon deze zomer aan zijn tiende seizoen als profvoetballer. Het jeugdproduct van Club Brugge verhuisde in 2006 naar NEC Nijmegen en kwam uiteindelijk na vijf seizoenen Westerlo bij OHL terecht.

"Echte toekomstplannen maak ik voorlopig niet meer op. Ik wil een goed seizoen draaien bij OHL en volgend jaar hetzelfde doen. Het voornaamste is dat ik goed presteer en plezier beleef in de voetballerij. Over mijn keuze voor OHL kan ik niet anders dan tevreden zijn. Er wordt hard en professioneel gewerkt. Ik ben ontzettend blij dat ik bij deze club terechtgekomen ben", aldus Gunther Vanaudenaerde.
 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties