Interview Plet: "Ik wil belangrijk zijn voor Genk"

Robby Morren
Robby Morren
| 11 reacties
Plet: "Ik wil belangrijk zijn voor Genk"
Foto: © SC

Glynor Plet maakte afgelopen weekend zijn debuut voor Racing Genk. De huurling van Twente hoopt dat hij belangrijk kan zijn voor de club uit Limburg.

Plet kwam pas op 31 augustus naar Genk, waar hij voor 1 jaar op uitleenbasis speelt. De aanvaller verhuisde naar Genk en wil graag zo snel mogelijk tonen wat hij in zijn mars heeft. "Ik ben goed opgevangen door mijn ploegmaats en ik begin me hier al thuis te voelen. Ik woon nu ook in Genk."

Neus voor doelpunten
De boomlange spits moet de leemte opvullen die Benteke achterliet. Hij kan een bal bijhouden en duikt graag op in de zestien om te scoren. Plet is dan wel 1,94 m groot, toch verkiest hij het combinatiespel boven het kopspel.

"Ik wil zoveel mogelijk spelen en zoveel mogelijk belangrijk zijn voor het team. Mijn sterkte is mijn balvastheid en het combinatiespel. Ik ben wel groot maar ik speel het liefst over de grond. Ik ben ook altijd in de zestien te vinden om goals te maken. Ik heb een neus voor doelpunten", zo omschrijft de Nederlander zijn kwaliteiten tegenover Voetbalkrant.com.

Pech
Plet mocht tegen Waasland-Beveren een kwartier voor tijd invallen. "Ik had wel enkele kleine mogelijkheden, onder meer een kopkans. Ik houd een gemengd gevoel over aan die wedstrijd. We hebben gevochten als team en voldoende mogelijkheden gehad om te scoren maar we hadden gewoon pech."

Donderdag moet Genk in de Europa League aan de bak tegen Videoton. "Dat zijn de mooiste wedstrijden. Zelf heb ik al enkele Europese wedstrijden gespeeld. Ik kijk er zeker naar uit."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties