Ajax laat punten liggen in Den haag

Christophe van den Boom
| 1 reacties

Ajax kon zondagmiddag niet winnen van ADO Den Haag. Het bleef steken op een gelijkspel. NAC Breda haalde het van AZ. De club bestaat precies honderd jaar en dat vierde ze met een overwinning.

ADO Den Haag – Ajax 1-1

Ajax speelde in de eerste helft niet veel klaar tegen de Hagenezen. ADO versierde in het eerste kwartier enkele doelpogingen, maar kon de weg naar de netten niet vinden. Uiteindelijk kwamen ze toch op voorsprong. Niklas Moisander maakte een dekkingsfout, waardoor verdediger Beugeldijk vrij kon binnenkoppen. In de tweede helft kwam Ajax beter in zijn spel. Ryan Babel werd in de spits geposteerd en hij zorgde na 62 minuten voor de gelijkmaker. De Amsterdammers gingen nadien naarstig opzoek naar het winnend doelpunt, maar die kwam er niet. De ploeg van Toby Alderweireld liet twee belangrijke punten liggen.

NAC Breda – AZ Alkmaar 2-1

NAC begon scherp, maar het was AZ die de eerste kans versierde. Topschutter Altidore kwam alleen voor de doelman, maar faalde. Tien minuten voor de rust stond de verdiende voorsprong dan toch op het bord. Adam Maher verzilverde een voorzet van Beerens. Aan de rust was het 0-1.
Na de rust kwam een verfrissend NAC uit de kleedkamers. Hun inzet werd beloond door de gelijkmaker van Luickx. Hij kopte raak, nadat doelman Esteban zich volledig verkeek op de hoekschop. Daar bleef het voor de thuisploeg niet bij, want Sepp De Roover zorgde met een afstandsschot voor de 2-1. AZ drong in de slotfase nog aan, maar een gelijkmaker lukte niet.