Moura: "Brazilië is te ongeduldig"

Koen Schaaphok
| 3 reacties
Moura: "Brazilië is te ongeduldig"
Foto: © SC

Lucas Moura, in Brazilië gezien een groot talent, voelt in eigen land de kritiek op de nationale ploeg. De aanvallende middenvelder, die in januari de overstap maakt naar Paris Saint-Germain, meent dat de Seleção op zoek is naar een gezicht.

Brazilië was de torenhoge favoriet op de Olympische Spelen, maar de ploeg van Mano Menezes wist het uiteindelijk niet te bolwerken in de finale. Sindsdien zijn de meningen omtrent de Goddelijke Kanaries verdeeld. Vorige week was er dan eindelijk een klein succesje. Argentinië werd in de blessuretijd verslagen door een doelpunt van Neymar. "Ik denk dat men te ongeduldig is", vertelt Lucas Moura aan Goal.com. "We spelen goed, maar hadden het lastig tegen Argentinië. Zij stonden met zijn allen achter de bal en wachtten op ons tot we de aanval zochten. Maar we hebben hard gewerkt en vonden uiteindelijk de ruimtes", aldus Moura.

"Ik weet dat de Seleção momenteel niet in zijn beste doen is", vervolgt hij, "Vroeger hadden we spelers als Roberto Carlos, Ronaldo, Rivaldo, Cafu, die het 'gezicht' waren van de nationale ploeg. Maar die spelers zijn er nu niet meer. We moeten zo'n zelfde soort gezicht zien te krijgen met deze generatie. Het is niet simpel om het vertrouwen van de fans weer te winnen. Maar vertrouwen is wel heel belangrijk met het oog op het WK", besluit Lucas.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties